Září

05.09.2015 21:28

První noční soutěž mladých hasičů

V pátek 18. září jsme se vypravili s družstvem starších na noční soutěž do Záhlinic. Velké překvapení čekalo naše mladé hasiče v podobě scela nových dresů, které na této soutěži měly svou premiéru. Na start jsme měli nasoupit s pořadovým číslem 29, nervozita se od 20 místa začala čímdál více projevovat. Náš čas nastal a my jsme se už chystali na základně... přípravný čas uběhl jako voda, pistol vystřelila a shozené terče ohlásily konec našeho útoku. Výsledný čas nám zajistil celkovou 6. pozici v kategorii starších. Děkujeme všem našim příznivcům za podporu a těšíme se na shledanou u další soutěže.

 

Výborné vlastnoručně opečené špekáčky nám ukončily sezónu

Podvečer o sobotním dnu jsme si zpříjemnili malým posezením ku příležitosti ukončení sezóny

Každý si vlastnoručně opekl vynikající špekáček (ti nemasový nepohrdli opečeným chlebem;) ) A čekalo nás příjemné posezení s našimi hasičskými spoluzávodníky či  rodiči a vedoucími. Koho nebavilo hodovat a ujídat z plných talířků, tak protáhl své tělo na dětském hřišti nebo v terénu kolem sportovního areálu. Byla by škoda nepřipomenout si uběhlou sezónu, a tak jsme vytáhli projektor a zkoukli pár fotek či videí ze závodů. Družstvo starších si dokonce během sezóny zvolilo svou "Mimoňskou hymnu", a tak nás napadlo malé překvapení. Sestříhali jsme fotky a videa do jednoho mimoňského klipu :)  A i vy se na tento klip můžete v nejbližší době těšit v našem videoarchívu. 

 

Mladí hasiči v hasičském muzeu v Dřevohosticích

Napadl nás nápad :) Naše první hasičská sezóna je za námi- tak proč ji neukončit výletem? A když už se celý rok aktivně věnujeme hasičině, je dobrý nápad se podívat, jak takovou hasičinu uměli vyžít s dostupnými prostředky i naši předkové. K tomuto účelu nám perfektně posloužilo hasičské muzeum v nedalekých Dřevohosticích. 

Vypravili jsme se tam jedno krásné sobotní odpoledne. Před muzeem nás čekal pan průvodce, který nás zasvětil do strojů a hasičiny v dávných dobách. Výklad to byl velice zajímavý, o čemž byli přesvědčeni i mladí hasiči, kteří do slova a do písmene koukali s otevřenou pusou. Co nás ovšem mrzelo byl fakt, že mezi znaky SDH, jsme nikde nenašli znak SDH Roštění- rozhodně tuto velkou chybu musme napravit. 

Jsme rádi, že se tohoto výletu zúčastnila více než polovina mladých hasičů! Velké poděkování patří rodičům, kteří nám dělali řidiče a výlet si užili s námi. A samozřejmě moc děkujeme hasičům z Dřevohostic, kteří nám umožnili tuto prohlídku a dokázali nás nadchnout. 

Těšíme se na další návštěvu. 

 

Návštěva hasičského muzea v Dřevohosticích očima mladých hasičů

Dne 12.9.2015 jsme navštívili  hasičské muzeu  v Dřevohosticích

Sraz  byl v 14:30 u hasičské zbrojnice. Z tama jsme odjížděli osobními automobily. Po celou  cestu panovala skvělá  atmosféra. 

Po příjezdu do Dřevohostic  jsme zaparkovali, někteří mimo zámek a někteří  přímo u muzea. V muzeu jsme viděli staré stříkačky a starý rozdělovač. Měli jsme srandovního průvodce, který si  z Kristýnky  pořad dělal srandu. Strašně se nám tam líbilo. 

Z tama jsme jeli rovnou na areal do Roštění. Začali jsme si hrát na hřišti a čtyřem  lidem se roztrhly  kalhoty. Potom jsme začali opíkat špekáčky. Nakonec  jsme si pustili videa ze závodů. Všichni jsme byli rádi, že se nám den tak krásně podařil a i počasí nám dokonce přálo. Jsme rádi, že nám to vedoucí uspořádali. :)

Ivana Pospíšilíková

 

Závody v Mysločovicích očima mladých hasičů

Dne 5.9.2015 se dvě družstva mladých hasičů z Roštění vydaly do Mysločovic. Závody začínaly v 9:00 hodin. Trať byla trošku kluzká. Roštění "A" bylo složeno z Verči, Klárky, Peťky, Kuby, Martě a Káji. Za Roštění "B" soutěžili: Peťa, Marťa, Karolínka, Honza, Viktorka, Jareček a Kaina. Áčko zaběhlo čas 18:60 a béčko 36.57- pravý proud nedoběhl k čáře, proto byl takový prostřik. :)

 

Školní rok jsme začali hned na dvou soutěžích

Školní rok nám již započal a kdekdo by si mohl myslet, že nás to odradí od závodů. Kdepak, to se naštěstí nestalo a abychom nabrali co nejvíce zkušeností, vydali jsme se hned na dvoje závody.

Sobota s datem 5.září 2015 patřila soutěži v Mysločovicích a odpoledne v Zářičí.

Ráno to byl jen takový rozjezd, protože soutěž spadá do Středomoravského poháru mládeže, tudíž o konkurenci a kvalitní týmy nebylo nouze. Reprezentovali nás hned dvě družstva v kategorii mladších. Mladší "A" útok zvládli s celkem parádním časem kolem 18s., družstvo "B" mělo problém na proudu, ale hlavní je dokončit a to se povedlo.

Odpoledne jsme se přemístili do Zářičí, kde nás čekal oběd přímo od Pepína- za což velmi děkujeme Pavlu Cingrošovi. V mladších jsme šli na start jako první a jako pátí. Nervozita z rána se začala opět pomalu dostavovat, ale ne v tak velké míře jako ráno. Opět družstvo "A" svůj útok zvládlo na jedničku a čas 19:09 jim zajistil výsledné druhé místo. Závodníci z družstva "B" šli do útoku naplno, menší chybka na rozdělovači však způsobila čas 28:32, který stačil na celkové čtvrté místo.

Rádi bychom poděkovali všem rodičům, kteří přijeli nejen podpořit své děti, ale také nám aktivně na těchto závodech pomáhali. Ať už rozcvičkou s dětmi, chystáním nářadí či nějakou dobrotou pro naše závodníky. DĚKUJEME !!