Únor

16.02.2014 13:11

Degustace ovocných pálenek

14. ročník degustace ovocných pálenek proběhl v sobotu 15. února na hasičské zbrojnici.

V době od 17:00 - 18:00 hodinou přinášeli hasiči své vzorky, které Oldřich Daďa ml. se svým organizačním týmem následně zapisoval a přidělil každému vzorku pracovní číslo. Takto číselně označeným vzorkům komise přidělovala body, ve kterých se promítla jak chuť tak i vůně a celkový dojem jednotlivých pálenek. Pálenky mohly od jednoho degustátora dostat 1 až 5 bodů. Přičemž 5 bodů dostávaly jen ty nejlepší. 

Převážnou většinu devatenácti pálenek tvořila pálenka trnková, ale také bylo k ochutnání z mirabelek, rynglotu nebo jablka.

Z důvodu stejného počtu bodů u vzorků Tomáše Bakalíka, Martina Škrabaly a Tomáše Hráčka musel rozhodnout rozstřel komisí.

Po zhodnocení všech vzorků devítičlennou degustační komisí, přišlo na řadu vyhlášení nejlepšího degustátora a pořadí umístění pálenek.

Nejlepším degustátorem byl vyhlášen

Nevřala Stanislav, Procházka Jan
 

Pořadí šesti nejlépe oceněných pálenek

    1. Kužela Libor trnka - 38 bodů
    2. Nevřala Stanislav trnka - 37 bodů
    3. Hejníček Vladimír trnka - 36 bodů
    4. Bakalík Tomáš trnka - 35 bodů
    5. Škrabala Martin trnka - 35 bodů
    6. Hráček Tomáš trnka - 35 bodů

 

Fotografie ze 14. ročníku

Degustace ovocných pálenek 15. 2. 2014

 

Školení kronikářů

14. února v podvečerních hodinách proběhlo v budově Státního okresního archivu v Kroměříži školení kronikářů pořádané OSH Kroměříž. Tohoto školení se zúčastnil kronikář našeho sboru Zajíc Ladislav.