Únor

10.02.2018 16:19

Masopustní průvod očima mladých hasičů

neděli 11.2.2018 se konal Masopustní průvod, který měl letos na starost Sbor dobrovolných hasičů. Jelikož jsme členy, tak jsme se i my mladí hasiči zúčastnili. 

Ve středu jsme se na schůzce domluvili v jakých maskách kdo půjde. Sraz byl v 9hodin na zbrojnici a měli jsme hodinu na přípravu, než vyjdeme do obce. Celkem se zúčastnilo 12 mladých Hasičů. Peťka H.,Marťa D., Danča D., Ivča P., Verča Š., Moňa H., Kuba L. a Honza Š. šli za trpaslíky a Pavlik D., Jareček D., Natka Ú., Peťa L. za šmouly. Protože Šmoulům zemřel taťka, tak musela jít s námi Sněhurka, kterou dělal náš vedoucí Petr Lajda, který se musel starat o několik sirotků. Nikdo z nás nevěřil, že v takové zimě dokážeme obejít celou dědinu, ale  u každého domu jsme dostali něco dobrého a něco i na zahřátí, tak nám to rychle utíkalo. Okolo 17hodiny jsme šťastně dorazili všichni zpět ke zbrojnici a hodně unaveni jsme se rozešli ke svým domovům. 

I když nám byla zima, tak jsme si tento den suprově užili a těšíme se na další akce.  

                                                                                                                                                      Daniela Dudíková - kronikářka

 

Mladí hasiči prezentují na základní škole

Ve čtvrtek 8.2.2018 jsme šli do školy dělat prevenci prvňáčkům a druhákům

První začala Verča s její prezentací, do které se zapojovali i děti. Potom šli na řadu Marťa s Nikčou, které dětem popisovaly co je to hodný a zlý oheň. Děti byly hodně šikovné a skvěle odpovídali. Připravili jsme si pro ně hru, kde museli roztřídit obrázky ke hodnému a zlému ohni. Po hře pokračovali Peťka s Dančou, které se dětí ptaly na otázky ohledně toho co by dělali kdyby hořelo. Děti skvěle spolupracovaly a za své odpovědi dostávaly placky. Pustili jsme jim video na kterém bylo vidět za jak dlouho shoří stromeček. Poté následovala další hra. Ukázali jsme jim jak se chovat když zjistí že hoří. Dětem se to hodně líbilo a chtěli si to vyzkoušet. Až si to všichni vyzkoušeli, poprosili jsme Peťu Zapletala aby se oblékl do hasičského oblečení. Nakonec jsme si s dětmi zkusili i volání na pomocnou linku. 

Prevenci ve škole jsme si moc užili a máme spoustu další zkušeností.

 

Nikola Polášková - kronikářka

 

III.ročník domácí uzlovačky

Ve středu 7.února 2018 proběhl při schůzce mladých hasičů již 3.ročník domácích uzlovacích závodů

Všichni jsme se sešli v klasický čas schůzky- 17:00hodin a po nástupu se začalo s nácvikem. Byly dvě dráhy. Na jedné soutěžilo družstvo mladších, druhou dráhu obsadilo družstvo starších. Obě dvě kategorie soutěžili ve dvou kolech, tudíž byla celkem velká šance si svůj výkon z prvního kola vylepšit. 

Konečné umístění bylo následující:

  KATEGORIE MLADŠÍ VÝSLEDNÝ ČAS
1. Natálie Zapletalová 00:30:93
2. Jakub Lajda 00:42:83
3. Viktorie Cingrošová 00:45:20

 

  KATEGORIE STARŠÍ VÝSLEDNÝ ČAS
1. Nikola Polášková 00:27:75
2. Martina Daďová 00:28:59
3. Daniela Dudíková 00:30:66

Děkujeme všem mladým hasičům za účast a za rok se budeme opět těšit :)