Srpen

14.08.2017 09:27

Mladší i starší v Dřevohosticích

Dne 26.8.2017 jsme se po roce vydali do Dřevohostic na hasičské závody. V Dřevohosticích se běžel požární útok a závody jednotlivců. Sraz jsme měli ráno u hasičské zbrojnice na 8:45. Na závodech bylo celkem 13 družstev mladších a 17 družstev starších. 

První na start šli mladší. Mladší hasiči z Roštění šli na start jako poslední družstvo takže jako 13. Vše se vydařilo a naši mladší se s časem LP-18:63 a PP-18:42 umístili na 6.místě.

Po mladších šli na řadu starší. My jsme šli na startovní čáru také jako poslední. Jelikož nám ze sestavy vypadli dva lidé tak jsme si půjčili proudařku z Pavlovic. Všechno se povedlo až na LP kde se vyskytla chybka se zapojením proudnice a prostřikem. Přeze všechno jsme se s časem LP- 19:41 a PP- 15:97 umístili na 10.místě. 

V průběhu požárního útoku se běžely i závody jednotlivců. Protože jsme nebyli v soutěži 4 závodů tak jsme si tyto závody zkusili jen na nečisto. Z našeho týmu se na tyto závody přihlásilo 5 členů, 3 mladší a 2 starší. 

Od nás první běžel Kuba Lajda a jeho čas byl 21:48. Po Kubovi šla Kateřina Doláková a její výsledný čas byl 20:14. Jako poslední z mladších šel Jan Škrabala, který doběhl do cíle s časem 19:98. Ze starších šla Martina Daďová, která skončila s časem 17:01 (N) a Petra Hejníčková, která spadla skoro v cíli a tím její výsledný čas byl 22:28. 

Všem moc děkujeme za tyto závody, že jsme se mohli zúčastnit.

Martina Daďová- strojnice

 

 

HURÁ DO GALAXIE!!!

V sobotu 19.8.2017 ráno , se družstvo mladších vypravilo na celodenní výlet. Dlouho jsme přemýšleli, co by děti mohlo nejvíce potěšit a nakonec jsme vybrali Zábavné centrum Galaxie ve Zlíně.

V sobotu se všichni vyzbrojili modrými hasičskými tričky, abysme se neztratili, vyfasovali jsme nějaké to kapesné a mohlo se vyjet. U pokladny se mladým odstartoval vstup- šup boty dolů- a hurá na atrakce. Jako správní hasiči jsme se nezalekli ani šplhání a náročnějšího prolézání na vrchol atrakcí, protože odměnou pro nás byl skluzavkový sešup zpátky. Kolem poledne jsme si objednali parádní oběd, který nás všechny donutil alespoň na chvilku se zklidnit a vychladnout :) Copak se v takovém parku dá odpočívat? Kdepak! Takže chvíli po obědě hurá na další atrakce- nejoblíbenější se stala závodní autíčka a horolezecká stěna.

Čas byl proti nám, a tak po čtvrté hodině jsme chtě-nechtě museli jet domů. Ještě všichni vyfasovali pamětní medaili na hasičský výlet a pomalu jsme jeli zpět do Roštění, kde už na nás čekali rodiče.

Doufáme, že všichni si výlet užili, tak jako my :)

Za vedoucí Kristýna

 

V Nětčicích družstvo starších i mladších

Dne 13.8.2017 jsme se vydali na závody do Nětčic.

Sraz jsme měli 12:45 před hasičskou zbrojnicí. Od hasičárny se mladší vydali ávií a starší autami. Závodů se zúčastnilo 10 družstev starších, 10 družtev mladších a 1 družstvo přípravky.Jako první šla na řadu přípravka.

Po přípravce šli na řadu mladší žáci. Naši mladší šli na start jako 3.Na základně všechno klaplo, ale na pravém proudu se vyskytla chybička. Jejich výsledný čas PP-24:26, LP- 19:04 a to pro ně znamenalo 6. místo.

Po kategorii mladších nastoupila kategorie starších. My jsme šli na řadu jako 4. Na základně skoro všechno klaplo až na košík a potom se nepovedl i spoj, ale přes všechno jsme dali čas PP-18:64, LP- 19:15 a tento čas pro nás znamenal 6. místo.

Celkově se nám závody líbili a těšíme se na další.

 

                                                                                                Martina Daďova- strojník