Srpen

27.08.2020 07:05

Mladí hasiči v Partutovicích

sobotu 29.8.2020 ve 12:00 jsme jeli na závody do Partutovic. Cesta trvala docela dlouho a podařilo se nám i ztratit. Po dlouhé době jsme na místo dojeli. Startovali jsme na 15.místě. Závody se běžely dvoukolově. Nakonec jsme se v kategorii starších s časem 16:41s umístili na 7.místě. Za naše družstvo běželi: Pavel, Kuba, Honza, Kája, Natálka a Lucka.

Děkujeme vedoucím, kteří tam s námi byli a podporovali nás.

Karolína Dědičová

FOTOGALERIE

 

Dorostenky na Českém poháru v Ostravě

sobotu 29.8.2020 se naše holky Peťka, Verča a Nikča, vydaly na poslední kolo Českého poháru a to do Ostravy. Na místo jsme dorazily brzy ráno, a tak ještě ospalé jsme se začaly připravovat a rozcvičovat. Podle tréninků to vypadlo, že to dnes nedopadne zrovna nejlíp. Jako první šla na start Verča, která svůj první pokus dokončila s časem 20:52 s.Chvíli po ní běžela Peťka, která svůj čas zaběhla na jistotu 20:58s. V druhých pokusech se Verča dobře rozběhla, ale nezapojila rozdělovač, a tak si ponechala čas z pokusu prvního. Po Verči startovala Peťka, která to napálila a svůj čas si zlepšila na 20:27s. Po ukončení kategorie středních dorostenek, šla na start Nikča. Té nedopadl první pokus, protože netrefila rozdělovač. Druhý pokus byl podstatně lepší a odnesla si z něj krásný čas 19:76s. Celkově se holky umístily následovně:

Peťka 17.místo a Verča 19.místo z 33 středních dorostenek.

Nikča 7.místo z 20 starších dorostenek.

Závody jsme si užily.

 

Nikola Polášková

FOTOGALERIE

 

Víkendovka mladých hasičů v Jánských koupelích

PÁTEK- Verča, Peťa, Jarda

Ve tři hodiny odpoledne jsme od hasičské zbrojnice vyrazili auty pryč. Asi za hodinu a půl jsme dorazili do hasičské školy v Jánských koupelích. Dojeli jsme a rozdělili jsme se do třech krásných slisovaných chatek. Vybalili jsme se a odvážní se šli koupat do rybníka (řeky pozn.redakce), kde voda měla kolem 15°C. Převlékli jsme se do sportovního oblečení a šli hrát nějaké hry. Hry jsme si užili a po hrách se rozdělal oheň a opekli jsme si špekáčky. Najedli jsme se do masita. Pak následovaly noční hry např.městečko Palermo, šlapaná a tak dál. Pak byla večerka, všichni se převlíkli do pyžama a šli jsme spát. BACHA VARAN!

SOBOTA- Kuba, Pavel, Honza

Hned po budíčku jsme šli na rozcvičku, až jsme se rozcvičili, tak někteří odvážní jedinci se šli očváchnout do řeky. Poté jsme šli snídat. Po snídani jsme hráli hru, kde jsme hledali suroviny na guláš. Když jsme suroviny našli, šli jsme si zakopat na umělku. Pak jsme našli volejbalové hřiště, kde jsme začali hrát přehazovanou. V půlce hry Kuba vykřikl: „Bacha varan!“ a smáli jsme se tomu zbytek víkendovky. Když byl hotový guláš, šli jsme poobědvat. Po lahodném guláši nás čekala procházka. Když jsme došli na místo určení, tak jsme se šli ochladit do řeky a dali si zmrzlinu. Cestou zpátky jsme se okoupali pod vodopádem a šli zpátky k chatkám. Pak jsme si šli zase zahrát přehazku, pak byla večeře- rizoto. Po večeři byla noční hra, ale začalo trochu pršet. Před spaním jsme se šli osprchovat a někteří šli na noční koupání. Pak jsme ulehli do hajan- celý den jsme si pořádně užili.

NEDĚLE- Lucka, Kačka, Natka, Kája

V neděli jsme se vzbudili na našich chatkách a šli na rozcvičku. Po rozcvičce se šli otužilí jedinci ochladit do vody, která měla 12°C. Na snídani jsme měli buchty, které jsme dovezli z domu. Jak jsme dosnídali, tak jsme šli na umělku, kde jsme hráli hry. Po hrách jeli někteří do kostela, ostatní připravovali oběd. Na oběd bylo grilované kuřecí maso a vařený brambor se zeleninou. Následoval polední klid. Po poledním klidu jsme šli do lesa, kde nám vedoucí připravili hru. Jakmile jsme dokončili hru, tak jsme se rozhodli, že si zajdeme na zmrzlinu. Pak jsme se vrátili do tábora. Chvíli jsme měli pauzu, a pak šli hrát hru SMS na umělku. Následně jsme se vyfotili ve tvaru písmen MŠMT (Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy). Na večeři jsme si pochutnali na párcích v rohlíku. Na konci dne jsme si sedli k ohništi a zhodnotili pobyt, hráli hry. Nakonec nás čekalo městečko Palermo a šli jsme spát.

PONDĚLÍ- vedoucí

Dnešní chladné ráno všechny po budíčku čekala rozcvička. Snídani nám připravily kuchařky z hasičské školy- obložený talíř s rohlíkem. Dopoledne jsme ještě hráli pár her, ale hlavně jsme se všichni balili. Ve chvilce času se nám podařilo nafotit pár skupinových fotek, sepsat články a už byl připravený oběd. O rozlučkový oběd se opět postaraly kuchařky ze školy a bylo to moc MŇAM!- svíčková. Pak už jsme sedli do aut a vyjeli zpátky domů. Před zbrojnicí každý dostal ještě hasičské samolepky a rozvrh hodin na památku.

 

FOTOGALERIE