Srpen

24.08.2019 09:00

Zlato a bronz z Janovských šedesátek

V neděli 25.srpna 2019 jsme se vydali poměřit své síly převážně se závodníky ze Vsetínska na šedesátky do Janové.
Ihned po příjezdu jsme se zaprezentovali a následně zúčastnili nástupu. Ve volné chvíli, kdy jsme čekali, až odzávodí kategorie přípravka a minipřípravka, jsme si potrénovali rozdělovač, rozcvičili se a mohlo se jít na start.
Jako první od nás vyrazila bojovat na dráhu Lucka B., která si v prvním pokuse zaběhla čas 16,99s, který ji stačil na krásné 3.místo v kategorii mladších žákyň (2.pokus-17,99s) z 28 závodnic. Po ní se vletěl na dráhu Peťa L., kterému se také povedl lépe první pokus. S tímto časem 19,16s se umístil na 10.místě z 18 mladších žáků (2.pokus- 22,28s).

Po kategorii mladších závodily starší žákyně, kde jsme měli rovnou tři zástupkyně. Se startovním číslem 5 se na start postavila Natka Ú., jíž se povedl více druhý pokus. S časem 18,23s se umístila na 22.místě (2.pokus-18,62s). Dva rozběhy po ní běžela Peťka H., která si ve druhém pokuse zaběhla čas 13,50s, který ji stačil na 1.místo (1.pokus- 13,87s). Se startovním číslem 28 běžela Janča Š., která měla druhý pokus taktéž lepší. Tento čas 16,21s ji zařadil na 18.místo (1.pokus- 21,48) z 28 starších závodnic.

V poslední kategorii, tedy starších žáků jsme měli dva zástupce. Ve 4.rozběhu běžel Pavlik D., jehož dva pokusy byly téměř totožné, ale s lepším časem z druhého pokusu- 19,14s se umístil na 28.místě (1.pokus-19,17s). Po něm se startovním číslem 23 bojoval Kuba L., který se s časem z druhého lepšího pokusu 17,99s umístil na 27.místě ( 2.pokus-18,38s) z 34 starších žáků.
Po vyhlášení jsme domů nikdo neodjížděli s prázdnou. A jelikož nám Peťa Lajdů (trenér) slíbil zmrzku za dvě bedny, stavili jsme se po cestě i na ni.
Děkujeme Peťovi za přípravu a za to, že tam s námi jel. <3                                                                                                                               

Petra Hejníčková

 

 

Víkendovka starších v Týnu nad Bečvou

Dne 16.8.2019 jsme se v 7:20 sešli u hasičské zbrojnice. Z tama jsme autobusem jeli do Přerova a z tama vlakem do Teplic nad Bečvou. Odtud jsme se šli podívat na Hranickou propast, kde jsme si zahráli hru Na trhu BEZI BEZO. Cestou z propasti jsme se zastavili v informacích, kde jsme si vyzkoušeli virtuální realitu. Potom jsme šli do Zbrašovských aragonitových jeskyní. Poté jsme měli občerstvení a následovala 15 km cesta do tábora. Tam jsme postavili stany a začali vařit večeři. Poté jsme si sedli k ohni a šli spát.

Dne 17.8.2019 jsme se probudili v mokrém stanu. Dali jsme si rychlou rozcvičku, a potom následovala snídaně. Potom jsme hráli hru a následovala hra v lese. A potom byl oběd. Po obědě jsme měli poobědovou pauzu a šli jsme na hrad Helfštýn a hráli kolíkovanou. Na hradě jsme si koupili zmrzlinu a šli na prohlídku. Po prohlídce jsme si dali další zmrzlinu a něco k jídlu. Poté jsme chtěli jít domů, ale ztratili jsme se v lese. Nakonec jsme našli cestu a došli k táboru. Večer jsme hráli svíčky a Palermo, a potom jsme se šli projít s Petrem a šli jsme spát. Dne 18.8.2019 jsme se probudili a šli jsme na rozcvičku, a potom byla snídaně s čajem. Všichni měli normální kelímek na čaj, kromě Pavla. Po snídani jsme si šli sbalit věci. Některým to trochu déle trvalo. Potom jsme se vyfotili, předali chatu a následovala cesta domů. Na autobusové zastávce jsme si koupili zmrzlinu a Lucka ztratila peněženku.

Tuhle víkendovku jsme si moc užili!

Družstvo Kritenové

 

FOTOGALERIE                                      

 

Dorosti na posledním kole ČP v Kamenci

V sobotu 10. srpna 2019 se v Kamenci konalo poslední kolo ČP, ale na rozdíl od jiných závodů této disciplíny se tento závod jmenoval „Večerní stovka“ a to proto, že se běželo i za tmy. V Kamenci jsme závodily ve dvou kategoriích, a to za střední dorostenky, kde jsme měli 5 závodnic a také za starší dorostenky, kde byla jedna naše závodnice. Jelikož jsme se rozhodli, že se pojedeme podívat i na závody ve výstupu na věž v Širokém Dolu, tak jsme se ráno v 8 hodin sešli u hasičské zbrojnice, kde jsme do kufru transitu naložili nejen hadice a rozdělovače, ale také stany a spacáky, protože náš plán byl takový, že po večerní stovce zůstaneme v Kamenci a přespíme tam. Cesta trvala cca 2 hodiny a jakmile jsme se dostali do Širokého Dolu, šli jsme se podívat, jak ostatní závodí ve výstupu na věž. Po chvíli se, ale trošku rozpršelo a tak jsme před 12 hodinou nasedli do transitu a jeli jsme do Kamence. Jelikož se závodů zúčastnilo hodně soutěžících celý časový harmonogram se o trošku posunul a tak jsme šly na prezenci později a poté jsme si vyzvedly svá startovní čísla. Jakmile skončila kategorie dorostenců, začala se předělávat zavodní dráha pro nás dorostenky. Počasí nám moc nepřálo a už na naše tréninky poprchávalo a poté se rozpršelo na naše oba dva pokusy. Po odběhnutí prvních pokusů mladších dorostenek jsme šly na řadu my a hned ve druhém rozběhu s číslem 4 se chystala naše závodnice Verča Š., které se, ale v prvním pokuse moc nedařilo a dostala NP. Svůj první pokus si napravila časem 21:65s a to ji vyšlo na 33. místo. Po Verči šla na startovní čáru Nikča P. s číslem 21. Vše vypadalo dobře, ale nakonec ji potrápil rozdělovač, jako nás všechny a svůj první pokus dokončila s časem 24:31s, který si, ale potom napravila časem 20:88s což pro ni znamenalo 21. místo. S číslem 33 se připravovala Peťa H., která dokončila svůj první pokus s časem 22:91s, která pro ni znamenal 42. místo. Druhý pokus měla NP. Po Peti šla na start Marťa D. s číslem 44. V prvním pokusu získala čas 23:14s což ji přineslo 44. místo. Při druhém pokusu spadla z kladiny a pokus dokončila s časem 33:86s. Jako poslední šla na start Ivča P. s číslem 57, která s časem 25:40s z prvního pokusu skončila na 49. místě. Druhý pokus se ji nepovedla kladina a spadla z ni a její čas byl 35:04s. Celkově v této kategorii bylo 54 závodnic. Po této kategorii šly na řadu starší dorostenky a ženy, kde závodila s číslem 48 Monča H., která si po prvním pokusu zapsala čas 21:81s, která si ale zlepšila na 21:61s. Celkově skončila na 27. místě z 36 dorostenek. Protože stále pršelo, rozhodli jsme se, že stany stavět nebudeme a, že pojedeme domů.

I přes to, že nám všem pršelo na oba dva pokusy jsme si tyhle závody hodně užily a za nás všechny chci poděkovat našemu trenérovi Peťovi, že to s námi celý den vydržel.

 Marťa Daďová

 

Víkendovka pro mladší na Chvalčově

V sobotu 10.8.2019 v 9:00 hodin ráno jsme s ostatními kamarády z hasiče odjeli auty vedoucích směr Chvalčov. Po příjezdu jsme se šli ubytovat. Mezitím trenéři připravili svačinu, kterou jsme si vzali na výšlap na Hostýn. Ten byl náročný, ale nikdo ho nevzdal. Na Hostýně byl rozchod na nákup ve stáncích. Že se nikdo neztratil a všichni přišli včas, koupili nám trenéři jako odměnu zmrzlinu. Nemohli jsme opomenout jít se podívat na větrnou elektrárnu a k rozhledně, na kterou jsme ale bohužel nešli. Cestou z Hostýna jsme v lese narazili na domeček na kuřích nožkách. Po příchodu na chatu připravili trenéři špagety a my jsme se pustili do stavění bunkrů. Kluci vs. holky. Trenéři vyhodnotili náš bunkr jako nejlepší v klučičí kategorii a holčičí bunkr v kategorii holčičí. A byl večer…. K večeři byly párky v rohlíku. Vyčistit zuby a můžeme pustit pohádku- Baby boss. Po pohádce jsme se pomalu uložili ke spánku.

V neděli jsem se probudil první. Posnídali jsme výborný koláč od jedné z maminek a pak jsme si krátili dlouhou chvíli hraním společenských her. Poblíž naší chaty byl lom, do kterého jsme si zašli udělat rozcvičku. Pak už byl oběd a servírovaly se palačinky s nutellou, šlehačkou, marmeládou a cukrem. Po obědě jsme se šli podívat na naše bunkry, jestli po bouřce, která byla v noci, vydržely. Oba stály. Uteklo to jako voda a byl tu konec naší víkendovky. Myslím, že si to všichni užili a odnesli si spoustu zážitků.

Marek Dolák

FOTOGALERIE