Říjen

07.10.2018 10:16

 

Víkend s medvědem

Ve dnech 19.-21.10.2018 jsme se zúčastnili víkendového pobytu v Rajnochovicích. V pátek jsme měli sraz v 16:00  u hasičské zbrojnice, kde jsme naložili potřebné věci a putování za medvědem mohlo začít. Po vybalení se páteční podvečer nesl v duchu soutěžní atmosféry. Byli jsme rozděleni do 4 skupin, kterým náležel název a pokřik. Po večeři se konala noční hra-Hon na medvěda. Mnozí z nás byli velmi překvapeni, když spatřili Grizllyho.

V sobotu ráno nás svou písní probudila Zdenička, a poté se konala medvědí rozcvička. Po snídani nás čekal náročný den- výlet po okolí, vaření v kotlíku,...  Dále následovaly podvečerní hry, kde se mělo ukázat kdo vyhraje víkend s medvědem. Hry proběhly v duchu fair play. Po ukončení všech her se čekalo na konečné vyhlášení. Víkend s medvědem vyhrála skupina MEDÍCI, o druhé místo se dělily skupiny HASI MÉĎA a MEDVÍDEK PÚ.  Na krásném bramborovém místě se umístili naši vedoucí. Na památku jsme dostali medvědí placku a připili si medvědí krví.

V neděli ráno se všechny chatky začaly uklízet a co nás čekalo jako poslední byl oběd a cesta domů. Všem moc děkuji za skvěle užitý víkend a těším se na další takové akce.    

 

                                                                        Martina Daďová

Honza Procházka

FOTOGALERIE

 

Podzimní část okresního kola hry Plamen

V sobotu 13.října 2018 jsme se my, mladí hasiči z kategorie starší, vydali na hřiště do Šelešovic, kde probíhala podzimní část okresního kola hry Plamen. Na tyto závody jsme se již pár tréninků dopředu poctivě připravovali a určili si,  kdo se zúčastní – Verča Š., Peťka H., Kája D., Kačka D., Honza Š., Kuba L., Pavel D., Klárka F., Natka Z. a Lucka B.
První disciplínou tohoto dne byl požární útok CTIF a druhou byl branný závod, kde jsme měli na trati dvě hlídky.
Po příjezdu jsme si ještě všechno potřebné zopakovali  a pak rovnou šli splnit požární útok CTIF. Nastoupili si, vyrovnali se a vedoucí týmu mohla podávat hlášení. Poté jsme si připravili džberovky, hadice na čáru a znovu si nastoupili a předali hlášení rozhodčí. Poté na pokyn písknutí odstartovali a tuto disciplínu splnili, i když né bez chyb. Stopky se zastavili v čase 85,12s , což byl náš čistý čas. Jenomže jsme se dopustili i několika chyb, které si vyžádaly trestné sekundy a to 30s za nepřeskočení vodního příkopu, 5s za nesprávné odložení nářadí a 20s za nesprávnou práci, a proto náš celkový čas byl 140,12s , který nás zařadil na 5.místo v této disciplíně.
Následně po požárním útoku CTIF jsme si museli ještě zaběhnout braňák, což je disciplína, kde běháte cca 3km v lese a mezitím plníte ještě určité úkoly na “stanovištích“. Jelikož jsme byli letos ještě před tímto závodem na dvou soutěžích v braňáku, bylo to pro nás o něco jednodušší. I přesto, že jsme měli natrénované, jsme se dopustili spousta chyb a se kterýma jsme nebyli  vůbec spokojení. Naše první hlídka vyběhla o čtvrt na jedenáct a do cíle doběhla 10:50hod. spolu s 22 trestnými body. Tudíž jejích výsledný čas byl 57min15s = 16.místo. A jelikož se k výsledkům z první disciplíny počítá i lepší výsledek z braňáku, měli jsme v záloze ještě druhou hlídku, která se vydala na trať v 10:25hod a doběhla minutu před 11hodinou. Této hlídce se taky moc nedařilo a nebyla vůbec spokojená s 15trestnými body, které na trati získala. I přesto se s výsledným časem 44minut 41s umístili na konečném 4.místě v této disciplíně (v pořadí sborů).

Domů jsme tedy odjížděli zklamaní, ale to neznamená, že je všem dnům konec. Na jaře nás čeká ještě druhá část tohoto okresního kola, kde se všechno může ještě změnit, a proto i my tam budeme bojovat, jak nejlépe to půjde.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Petra Hejníčková

 

Branný závod ve Zborovicích

Dne 6.10.2018 jsme se vydali na branný závod do Zborovic

Nástup byl v 9:00 hodin a v 9:25 vyšlo na trasu první družstvo. Náš tým ve straších tvořili: Pavel, Honza a Kuba. Doběhli s výsledným časem 38:54 a umístili se na celkovém 8.místě. Náš druhý tým tvořila: Klára, Kája a Natálka. Holky vyběhly jako druhé a výsledný čas i s trestnými body byl 1:00:09 a zajistil jim 16.místo. 

Závody jsme si hodně užili a už se těšíme na další branný závod.

Klára Fleismannová

 

Požární útok v Ludslavicích

Dne 6.10.2018 jsme se vydali na závody do Ludslavic. Ráno jsme měli sraz na deset hodin a do deseti minut jsme vyjížděli, ale zjistili jsme, že nám chybí foťák, a tak jsme se pro něj vraceli. Když jsme dojeli na místo nachystali jsme si věci a na start šli jako pátí.

Při prvním pokusu se nám povedl vybojovat čas PP: 14:67 a čas LP: 13:53. Při druhém pokusu s problémem na koši čas PP: 19:73 a LP: 20:30. Po dlouhou dobu jsme se drželi na prvním místě, ale nakonec nás porazil tým z Lešan s výsledným časem 14:52. Nakonec jsme skončili druzí. A s časem 13:53 si Andrea Úlehlová vybojovala cenu za nejrychlejšího proudaře.

 Celé závody jsme si užili a s pohárem a dobrou náladou se vraceli domů.

Ivana Pospíšilíková

FOTOGALERIE