Říjen

29.10.2019 20:43

Prezentace pro mateřskou školu

Dne 29.10.2019 jsme prezentovaly pro školku z Roštění. Vše začalo tím, že jsme pro děti dojeli tranzitem a avií. Po příjezdu na zbrojnici je Marťa, Verča, Jana a Klárka provedly zbrojnicí a vše dětem ukázaly. Jako první jsme jim ukázaly malou garáž, kde máme vybavení na závody a tréninky. Poté následovala prohlídka zásahových obleků a velké garáže. A aby děti měly ještě větší zážitek, připravily jsme si pro ně krátkou prezentaci. Vysvětlily jsme jim co je hodný a zlý oheň, paní učitelka si vyzkoušela kompletní výstroj hasiče, a pak si děti vyzkoušely hasičskou přilbu. Ukázaly a vysvětlily jsme jim čísla na policii, hasiče, záchranku a tísňovou linku. Názorně jsme jim ukázaly, jak vypadá telefonát na tísňovou linku a na videu jsme pustili, jak rychle hoří vánoční stromeček. Nakonec děti mohly stříkat vodou ze džberové stříkačky.

 

Klára Fleischmannová

 

FOTGALERIE

 

 

Podzimní kolo hry Plamen

Dne 12.10 2019 se SDH Roštění zúčastnilo hry Plamen v Koryčanech.

Jako první jsme běželi útok CTIF kde soutěžili: Jana, Klára, Lucie, Jakub, Pavel, Kuba a Honza. Po doběhnuti následovala delší přestávka, a poté jsme se vydali zaběhnout závod požární všestrannosti- braňák. První tým se zakládal z Káji, Kuby, Honzy, Lucky a Kláry. Po chvíli vyběhl i druhý tým který zaběhl/a Jarda, Pavel, Kuba, Natka a Jana. Po doběhnutí, bohužel ne s nejlepšími výsledky jsme se zabalili a vracely šťastně domu, protože jsme věděli na čem zapracovat a co zlepšit. A rozhodně nemáme v plánu se vzdát, proto na jarním kole pořádně zabojujeme.

V pondělí jsme se dozvěděli výsledky: v útoku CTIF jsme brali 7 bodů a za konečné pořadí v závodu všestrannosti jsme získali 4 body. S prozatím 11 body půjdeme do jarního kola Hry Plamen.

 

Jana Šimková a Kristýna Lajdová

 

Podzimní víkendovka mladých hasičů

Dne 4.10.2019 začala naše podzimní víkendovka. Sraz byl 16.00 u hasičské zbrojnice, kde jsme naložili věci do vozíku. Po půl hodině cestování jsme dorazili do Rajnochovic na Archu. Po rozdělení do chatek, jsme si odložili věci do chatek a šli jsme nosit dřevo na táborák. Než se rozhořel, tak jsme si zahráli hru magnety. Když se oheň rozhořel, začali jsme opékat špekáčky. Potom jsme šli do holčičí chatky, a tam jsme hrály různé hry. Posílali jsme si korek a říkali si- co se nám za celou sezonu líbilo. A mělo se jít spát.

 

V sobotu ráno jsme měli budíček v 8:00 hodin. Ráno jsme si chtěli dát pořádnou rozcvičku, ale nemohli, protože nám nepřálo počasí. Proto jsme si dali rozcvičku na terase. Poté jsme šli na snídani do velké chaty. Vedoucí pro nás měli připravený trénink na branný den, jenže pršelo, a tak jsme jeli do stodoly. Ve stodole nám přichystali různé hry a disciplíny. Po příjezdu zpět na Archu jsme pomáhali přichystat oběd. Před obědem nám vedoucí přichystali různé hry, po hrách jsme se odebrali k obědu. K obědu byl guláš, který vařil Martin s Peťou. Po obědě byl polední klid, a po poledním klidu jsme hráli dostihy a další hry. V pět hodin jsme šli do krbovny, kde jsme ukazovali scénky, které jsme přes den připravovali. Hráli jsme také hru citron. Když jsme dohráli, šli jsme povečeřet rizoto. Po večeři jsme šli zpět do krbovny, kde jsme se dívali na videa a fotky ze sezony. Chtěli tancovat Just dance, ale přišli tam druzí návštěvníci Archy, a tak jsme šli hrát městečko Palermo. Potom jsme šli do chatky, kde byl kroužek důvěry a šlo se spát.

 

Nedělní ráno 6.října, náš závěrečný den víkendovky nás překvapil chladným ránem, ale konečně bez deště. Po budíčku v 8:00 hodin proběhla rozcvička u chaty, potom následovala snídaně. Vybrat jsme si mohly buď vánočku s marmeládou nebo rybičkovou pomazánku na chleba- ta byla výborná. Vrátili jsme se na chatu a uklidili. Poté následovaly hry. V poledne nás přilákala vůně oběda- řízek a brambory. Zbývalo naložit věci a vyrazit domů.

Všichni jsme si víkendovku užili. Děkujeme našim vedoucím za pěkný víkend v Rajnochovicích.

 

Článek je sestaven z článků od skupinek

FOTOGALERIE