Prosinec

20.12.2017 08:57

Prosinec u mladých hasičů

V prosinci naše mladé hasiče nečekaly téměř žádné soutěže, ale i přesto jsme měli víkendy plné k prasknutí. 

Hned 1.prosince holky ze staršího družstva pomáhaly při akci, které pořádala obec Roštění- Adventní souznění. Holky přednášely vánoční básničky mezi jednotlivými vystoupeními. 

Hned za týden nás čekala výroční valná hromada, a jak už je naším zvykem, konala se výročka i pro mladé hasiče. Poslechli jsme si celkovou zprávu o mladých hasičích, zprávu o kronice a hlavně plán akcí na rok 2018. Po všech těch únavných zprávách jsme si zakousli zákusky a dívali se na naše videa a videoklipy. V sobotu 16.12. pořádalo SDH Roštění Vánoční florbalový turnaj, z našich mladých hasičů byla složena dvě družstva Firewomen a SDH Roštění. V pátek 22.12. jsme pořádali malý výlet na Novou Dědinu, kde nás čekal Živý Betlém. Teď už se všichni těšíme na klidné Vánoce, ale také na Silvestrovské odpoledne plné her, které proběhne 30.12. a rozhodně na něm naši mladí hasiči nebudou chybět.

 

Úplně bych zapomněla, že i během prosince samozřejmě probíhali schůzky mladých hasičů- každou středu od 17:00 hodin v tělocvičně na obecním úřadě. Pomalu jsme už zabrousili do odborek, které nás po novém roce budou čekat a opět jsme vytáhli hadice a procvičujeme zapojování. Protože je potřeba i přes zimu udržovat fyzičku, máme možnost i každý pátek chodit na florbal, který je taky v tělocvičně. 

Kristýna Lajdová