Listopad

16.11.2019 10:49

Závody v Ostravě

Dne 23.11.2019 jsme se v 6:00 hodin sešli u hasičské zbrojnice. Na hasičárně jsme se nachystali a vyjeli do Ostravy.

 Cesta nebyla dlouhá. Jak jsme dojeli do Ostravy, tak jsme se šli převléct a Lucka šla k prezenci. Pak začaly tréninky mladších dívek. Lucka šla s číslem 110 a první pokus skončil časem 15:68s , druhý pokus jí dopadl taky dobře a měla čas 15:77s.. Nakonec se umístila na 18.místě.

Další na řadě byli mladší chlapci, a potom jsme šli na řadu my- Petra Hejníčková, Karolína Dědičová a Klára Fleischmannová. První běžela Peťka s číslem 199, oba pokusy se jí povedly: 1.pokus 13:63s., 2. pokus 14:52s. Další od nás šla Kája se startovním číslem 239. Ta skončila s prvním časem 15:98s. a druhým časem 14:06s. Celkově se umístila na 86.místě. Jako poslední starší dívka šla od nás Klárka se startovním číslem 259. První čas byl úžasný- 13:89s. Při druhém pokusu si udělala něco s ramenem, ale i tak se nevzdala a dokončila s časem 17:70s. Ve výsledném pořadí se umístila na 73.místě. Další od nás nastoupili starší kluci- Jakub Lajda a Pavel Dudík. Pavel s číslem 109 a Kuba s číslem 129. Pavel zaběhl čas 21:67s. a čas  22:51s a skončil na celkovém 168. místě. Kuba zaběhl 1.pokus 21:65s.  a druhý pokus 17:65s.

Po odběhnutí kluků jsme se sbalili a jeli domů. Cestou domů jsme se stavili ještě na jídlo a kolem půl deváté jsme byli v Roštění.

 

Karolína Dědičová

 

Školení instruktorů

V sobotu 23.11.2019 jsme se po 7 hodině ranní vydaly do Morkovic na školení instruktorů. Vůbec jsme nevěděly, co nás tam bude čekat a jely tam natěšené. Po příjezdu do Morkovic jsme málem zabloudily, protože jsme nevěděly, kde přesně se náš víkend plný zážitků a nových věcí uskuteční. Po ubytování jsme se seznamovaly s ostatními holkami (žádný kluk letos nedojel) a sdělily si pár informací o sobě. I přes naše obavy se nás sešla skvělá parta holek. Na začátek dne za námi přijela paní z červeného kříže, která nám ukázala, jak se zachovat v různých situacích, a také jsme si vyzkoušely maskovat na sobě různá zranění (např. střep v ruce, pokousání psem a popálenina). Čas letěl jako voda a už byl čas oběda. Měly jsme kuřecí řízek s bramborem, který nám velice chutnal. Po obědě jsme si ukázaly pár příkladů, jak lehce naučit děti například topografické značky a jiné věci. V odpoledních hodinách jsme se přesunuly do sportovní haly, která se nacházela v penzionu "Mezi stromy", kde jsme byly také ubytované. Hrály jsme různé hry ve skupinkách na rychlost, společné domluvě a rychlost vlastních reflexů. Nejvíc ze všeho se nám líbila hra, ve které jsme si nasadily lyžařské brýle a přes sklíčka jsme viděly opile (0,6 promile), přes druhé, jako by, jsme si daly "Mařenku" a měly projít rovně přes překážky. Během her nám vyhládlo a šly zpět na zbrojnici, kde jsme povečeřely a mohly jít na stezku odvahy. Poslepu kolem lana jsme se dostaly na určené místo a odtud jsme měly dojít zpět do zbrojnice, kde si už šli pro věci a na hotel spát. Protože vedle měl někdo oslavu narozenin, tak jsme si s holkami dlouho do noci povídaly a poslouchaly hudbu. Noc uběhla jako voda a byl před námi poslední půl den. Ráno byl o půl 9 sraz v restauraci na snídani, která byla v podobě “švédského stolu“. Na závěr dne jsme si pověděly pár informací o pedagogice a psychologii, napsaly si malý, ale velice jednoduchý testík a dostaly odznak za splnění odbornosti INTRUKTOR.

Děkujeme všem, kteří školení zorganizovali a my se ho mohly zúčastnit. Přineslo nám hodně věcí, které určitě využijeme.

Danča Dudíková a Ivča Pospíšilíková

 

 

Uzlovací soutěž v Počenicích

Dne 16.11.2019 se SDH Roštění zúčastnilo soutěže v uzlování v Počenicích.

Ve 13:00 jsme měli čas u hasičárny, naložili jsme věci a vyrazili na cestu. Po příjezdu jsme se šli zaregistrovat. Za Roštění běžely dva týmy: „A“ Honza, Natka, Natka, Lucka a Jana. „B“ tým Klárka, Kuba, Peťa, Viky a Pavel. Tým „A“ skončil na 5.místě a tým „B“ skončil na 6.místě ze 14 družstev.

Ivča běžela za dorost a umístila se na krásném 2.místě.

Lucka Bílková

FOTOGALERIE

 

První schůzka hasičské přípravky

Dne 14.11.2019 proběhla v tělocvičně první hodina hasičské přípravky, kde se sešlo 15 dětí. Nejmladší dítě má čerstvě 3roky nejstarší už oslavil 7 let.

Začali jsme nástupem dětí, kde jsme se řádili od největších po nejmenší. Pro některé děti to byl opravdu oříšek, ale na konci hodiny už věděli všichni, jak správně stát a jak se seřadit. Po nástupu jsme se všichni seznámili - řekli jsme si své jméno a pravidla bezpečného sportu. Dále jsme si zacvičili s kousky hadic na písničku z CD od Miši Růžičkové HASIČSKÁ. Z hadic jsme udělali hasičský žebřík, který nám sloužil jako část dráhy. Vytvořili jsme slalom z kuželek a váleli jsme sudy na žíněnce. Dráha končila chůzí po žíněnce. Později jsme vytvořili dvě družstva- dvě kapitánky Adélka a Elenka si zvolily koho chtějí mít v týmu. Každé družstvo mělo jeden kužel, který si pro proběhnutí slalomu museli v týmu předat. Dětem se to opravdu podařilo pochopit a moc je to bavilo. Potom nastoupil strýc Petr, který si chtěl vyzkoušet, jak jsou naši malý hasiči zdatní. Vytvořil překážkovou dráhu, kde museli přeskákat v políčkách položeného žebříku, podlézat, přeskakovat.  

Na konci proběhl nástup a všechny děti byly oceněny náramkem. Další schůzka proběhne opět ve čtvrtek.

Martina Odložilíková

Fotoalbum

 

Mladí hasiči v Praze

Dne 1.11.2019 jsme se vydali na závody v 60m překážek do Prahy. Sraz byl v 16:00 na hasičské zbrojnici, naložili vybavení do auta a mohli jsme vyjet. Stejně jako minulý rok jsme přespávali u hasičů Praha-Řepy.

Večer jsme měli pizzu, hráli jsme hry, hodně se smáli, a protože cesta byla dlouhá a celkem náročná, uložili jsme se ke spánku. Ráno jsme někteří měli co dělat, abychom vůbec vstali, ale nakonec se to všem povedlo, sbalili jsme si věci, posnídali a vydali jsme se do haly. První pokusy zrovna nedopadly, jak bychom si představovali, ale při druhých už padaly lepší časy. Po doběhnutí obou pokusů nás čekalo vyhlášení. Ze 175 starších holek se Verča umístila na 86. Místě (14:09), Klárka na 131. Místě (14:79) a Kája na 135. Místě (14:84). Po náročném dni jsme vyjeli zpět do Roštění.

Moc se nám v Praze líbilo, dalo nám to nové zkušenosti a těšíme se na další závody.

Veronika Škrabalová

Fotoalbum