Leden

30.01.2015 11:55

Během ledna jsme měli možnost si prohlédnout hasičskou zbrojnici. Ukázali jsme si vybavení hasičské avie, a také zásahové oblečení a helmy. Také jsme se zaměřili na požárnickou všestranost - vysvětlili jsme si dle příručky hry Plamen, čím se co hasí, jaký hasící přístroj je vhodný a nevhodný. V další schůzce se zaměřujeme na zapojování hadic na čas, opakujeme si uzly - také na čas. Mladí hasiči dostaly jednoduchý úkol: napsat co se jim nejvíce líbí, nelíbí či co jim schází při činnosti v mladých hasičích. Děti psaly ve čtyřech skupinkách a co všechno na papír napsali si můžete přečíst v příspěvku níže. 

Prokop, Jarda, Marťa, Verča

Jarečka baví zapojování hadic. Nás baví uzlování, vybíjená, dívat se na pohádky a hrát na ocásky. Chceme více soutěžit, jet s hasiči na koupaliště, více jezdit na soutěže, udělat táborák a běhat požární útok. Nechceme střílet ze vzduchovky. Chceme se scházet každou středu. 

Klárka, Marťa, Petřík

Baví nás uzlování, zapojování hadic, vybíjená a co se čím hasí. Petříka uzlování nebaví a Klárku nebaví vybíjená, protože Pavel dává velké rány. Martina nebaví zdravka. Těšíme se na požární útok, na hasiče a na soutěže. Chceme hasiče každou středu, chceme víc soutěží a aktivit. 

Danča, Viktorka, Honzík, Ivča

Viktorce vadí, že se scházíme jednou za 14 dnů. Honzík je rád, že druhý týden (když není hasič) je florbal. Baví nás uzlování. 

Peťka, Klárka, Kuba

Těšíme se až budeme házet vedoucí do kádě a my až tam budeme skákat. Baví nás zapojování hadic, uzly, značky, rádi chodíme na hasičárnu, líbí se nám přístup vedoucích. Kubu baví pořadovky. Chceme více schůzek. Těšíme se na běhání s vodou a až pojedeme hasičským autem.