Květen

09.05.2013 14:09

Roštěnské hody

V neděli 5. května oslavili hasiči z Roštění spolu s družebním sborem Kašava a místními občany svátek patrona hasičů sv. Floriána.

Po půl deváté ráno vyšel průvod hasičů i s prapory za doprovodu kapely od hasičské zbrojnice do místního kostela, který je zasvěcený právě sv. Floriánovi.

V devět hodin začala slavnostní hodová mše svatá, tu sloužil za živé a zemřelé hasiče místní farář Jan Vinkler. Po mši se průvod vydal opět za doprovodu hudby zpět ke zbrojnici, kde ještě kapela zahrála několik písní místním občanům.

Odtud se hasiči přesunuli do hostince Roštěnka, kde byl připraven oběd a občerstvení.

Fotografie z průvodu zde.

 

Sezóna mužů byla zahájena

V sobotu 4. května jsme vyrazili na první závody.

Jako první závod nás čekala okrsková soutěž v Kostelci u Holešova na Starém hřišti. S výsledným časem 24,38s jsme obsadili 1. místo v našem okrsku a získali tak postup na okresní kolo konané 29. června v Kroměříži.

Druhá, odpolední soutěž v Morkovicích byla pro nás výzvou, jelikož jsme zde měli konkurenci a s naším omlazeným týmem jsme chtěli zabojovat. Čas na výstřiku nebyl nikterak špatný (17:55s), což na 3B je poměrně slušný výkon. Nicméně proudaři chtěli hasičům v Morkovicích umýt terče, tak si to užili ve své plné parádě (LP tam nechal necelých 10s). Skončili jsme tedy na 11. místě.

V sobotu se kluci chystají na celodenní první ročník Karolín Campu, který je pojat stylem přátelského porovnání sil před nadcházející sezónou.

Foto ze závodů najdete v našem archivu.