Květen

22.05.2024 19:12

Pravidelné tréninky

Tréninky mladých hasičů až do května, probíhaly každé úterý, středy a čtvrtky.

 V úterý probíhaly tréninky na 60 m s překážkami. Tato příprava zahrnuje zapojování hadic, běh přes kladinu, sprinty, běh s překážkami a mnoho dalšího. To co se děti naučí na překážkách, využívají pro další disciplíny jako je třeba štafeta, kde se propojují týmová práce a již zminované překážky. A protože hasičský sport není jen o útoku a překážkách připravují naši vedoucí děti i na TFA, což je nejtvrdší hasičská disciplína, ve které děti předvádí především svou sílu, kterou využijí například při převalování, nebo tahání pneumatiky. Tréninky probíhají s Dominikou a Petrem od 17:00 až do 18:30 hodin.

 

Vždy ve středu od 17 hodin probíhají společné tréninky na hřišti. Které zahrnují jak všestrannou atletickou přípravu, tak i požární útok, které intenzivně od dubna s dětmi trénujeme. Tyto tréninky probíhají s Petrem a Lenkoua k ruce jim bývají pomocníci Petr, Danča a Janča.

 

Ve čvtrtky se pro změnu scházely naši nejmenší hasiči, kteří se od dubna pod vedením Zdenky a Martiny zvládli zdokonalit v disciplínách jako je opičí dráha, poznávání topografických značek, jednotlivé přeskakování bariéry, atletická abeceda, zapojování hadic a mimo jiné i chůze po kladině.

 

Ke konci května jsme se rozhodli čtvrteční a středeční tréninky spojit, a tak se přípravka a ostatní kategorie schází v jeden den.

 

 

Hody v Roštění

V neděli 5.května 2024 se mladí hasiči zapojili do hasičského průvodu, který byl součástí hodových slavností v Roštění.

Průvod vedl od hasičské zbrojnice až ke kostelu, kde proběhla mše svatá. Po mši jsme se průvodem přemístili na hřbitov, kde jsme minutou ticha uctili památku zemřelých hasičů našeho sboru. Poté se průvod přemístil ke zbrojnici a dále pak do hostince Roštěnka, kde jsme si zašli na zmrzlinu.