Květen

31.05.2012 18:45

Brigáda na faře v Kostelci u Holešova

Dne 29. května 2012 se zúčastnili naši hasiči brigády na faře v Kostelci u Holešova. Této akce se zúčastnilo 6 členů. Velebný otec napožádal o pomoc s úklidem staré střešní krytiny přilehlého objektu fary. Krytinu jsme odváželi do předem připraveneho kontejneru. Práce nám šla velice dobře od ruky, tudíž jsme s ní byli rychle hotovi. Velebný otec byl s naší prací spokojený, proto jsme s fary odjížděli s pocitem dobře odvedené práce.

 

Brigáda na věži kostela

pátek 18.5. po požárním cvičení proběhla brigáda na úklid ve věži kostela v Roštění. Nejdříve jsme vysadili dveře od věže a odvezli do dílny, kde je chlapi Daďovi opravili, aby šly zavírat. Další parta začala od shora uklízet a zametat podlahy postupně jedno podlaží věže po druhém, až došli dolů. Druhá parta jela vyzkoušet funkčnost podzemního hydrantu, o kterém jsme měli informaci, že je poškozený. To se nakonec potvrdilo. Když jsme se vrátili ke kostelu měli už ostatní uklizenou celou věž. Zbývalo jen vynést a nasadit opravené dveře. Po návratu na hasičárnu jsme samozřejmě prach museli spláchnout několika dobrými pivečky. Za účast a dobrou práci, patří dík všem zúčastněným.

 

 

Roštěnské hody

neděli 6. května oslavili roštěnští hasiči spolu s družebním sborem Kašava a místními občany svátek patrona hasičů sv. Floriána. Po půl deváté ráno vyšel průvod hasičů i s prapory za doprovodu kapely od hasičské zbrojnice do místního kostela, který je zasvěcený právě sv. Floriánovi.

V devět hodin začala slavnostní hodová mše svatá, tu sloužil za živé a zemřelé hasiče místní farář Jan Vinkler. Po mši se průvod vydal opět za doprovodu hudby zpět ke zbrojnici, kde ještě kapela zahrála několik písní místním občanům.

Odtud se hasiči přesunuli do hostince Roštěnka, kde byl připraven oběd a občerstvení. Oslavy doprovázené hudbou pak pokračovaly v dobré náladě až do pozdních odpoledních hodin.

 

 

Jarní úklid na zbrojnici

2.5. proběhla brigáda na jarní „předhodový“ úklid v hasičárně. I když to byla v krátké době už druhá brigáda(sběr železa), zúčastnili jsme se i tentokrát v dobrém počtu. Přišlo nás 15. I proto šla práce od ruky a v krátké chvíli jsme zatočili se vším nepořádkem. Ometly se pavučiny, utřel prach, zametly a umyly podlahy, vypraly se záclony a umyly okna. Kolem hasičárny jsme zesekli trávu, očistili a zametly chodníky. Celá budova tím získala pěknou jarní očistnou kůru.

 

Další fotky z úklidu naleznete ve fotogalerii.