Květen

09.05.2019 08:11

Závody jednotlivců v Břestu

Tak jako každý rok na jaře se konají v Břestu závody na 60m překážek jednotlivců MH. Měli jsme sraz u hasičské zbrojnice v sobotu 25.5. v 12:30. Naložili jsme hadice a vše potřebné pro zavodění. Po příjezdu na místo jsme vyložili věci a šli jsi sednout ke stolu, kde jsme čekali až nás vedoucí zaregistruje. Po registraci jsme se šli rozcvičit a vyzkoušet překážky. Po vyzkoušení překážek byl nástup všech družstev a vedoucí měli poradu s rozhodčíma.

Potom začal závod a jako první šli na start mladší dívky, jako první šla na start L.Veronika, první pokus 41,14 a druhý pokus 34,95. Další šla Z.Natálie , první pokus 26,32 a druhý pokus 19,48. Další šla B.Lucie, první pokus 18,10 a druhý pokus 16,43. Potom šli starší dívky, jako první Ú.Natálie, první pokus 18,03 druhý pokus neplatný. Dále šla F.Klára, první pokus 15,71 a druhý pokus 14,95. Další šla Š.Jana, první pokus 19,00 a druhý pokus 17,79, další šla D.Kateřina, první pokus 19,32 a druhý pokus 17,11.

Potom šli mladší chlapci, D.Marek, první pokus 22,26 a druhý pokus 22,59. Potom L.Petr, první pokus 23,59 a druhý neplatný. Potom šli starší chlapci, L.Jakub, první pokus 17,28 a druhý 17,90, Š.Jan, první pokus 27,40 druhý 17,03, D.Pavel, první pokus 18,75 a druhý 20,71.

 

Konečné výsledky byly následující:

Veronika L.-22.Místo, Natálie Z.-4.místo, Lucie B.-2.místo, Natálie Ú.-8.místo, Klára F.-1místo, Jana Š.-7.místo, Kateřina D.-5.místo, Petr L.-10.místo, Marek D.-7.místo, Jakub L.-5.místo, Jan Š.-4.místo, Pavel D.-9.místo.

V sobotu bylo hezké počasí, závod se vydařil a všem se nám to líbilo.         

Pavel Dudik – strojník junior

FOTOGALERIE

 

 

Český pohár v Ostravě

sobotu 25.5.2019 jsme se my dorostenky zúčastnily ČP v Ostravě.

Sraz byl před hasičskou zbrojnicí v 9:00, kde se jen věci naložily do auta a my mohly i s naším trenérem Petrem vyrazit. Cestou jsme poslouchali písničky a po cca 1h 30min jsme dorazili na místo. Jako první nás čekala prezence, kde nám dali naše startovní čísla. Mezitím než byly vyhlášeny tréninky jsme si udělily rozcvičku a trošku potrénovaly rozdělovač. Po trénincích šla první kategorie mladších dorostenek a poté my střední dorky. S číslem 25 nastoupila na start Marťa D., které se v prvním pokuse povedl čas 21:23s se, kterým skončila na 27. místě. V druhém pokusu ji vypadla na kladině proudnice. V 7. rozběhu se chystala Peťka H. V prvním pokusu se ji moc nepovedla kladina, ale snažila se to v druhém pokusu napravit a i přes to, že ji holka co běžela vedle ní hodila hadice pod nohy Peťka dokázala dát čas 20:82 což pro ni znamenalo 23. místo. Hned po Peťce čekal první pokus  Nikču P. Ta si šla první pokus na jistotu a v druhém zrychlila na její výsledný čas 19:82s, který je dostal na 17. místo. Jako poslední šla Ivča P.V prvním pokusu se ji nepodařil rozdělovač a druhý pokus ji zkomplikovala proudnice, ale její výsledný čas byl 23:54s což pro ni znamenalo 36.místo. V naši kategorii bylo celkem 41 závodnic. Jakmile jsme sbalili všechny věci jeli jsme se ještě podívat do Ludslavic na PHL, kde závodilo naše družstvo mužů.

Martina Daďová

 

Soutěž dorostu

V neděli 12.5. 2019 jsem se stejně jako minulý rok, vypravili na okresní kolo dorostu do Chropyně. Oproti minulému roku jsme závodili jen za jednotlivce.

V 7 ráno jsme se sešli u zbrojnice, nachystali nářadí a vyrazili na závody. Po příjezdu jsme zjistili, že nejspíš bude pršet a všichni zmrzneme. Naštěstí se nám déšť vyhnul a ukázal se až na vyhlášení. Soutěž začala disciplínou 100 metrů překážek. Jako první šla na start Peťka Hejníčková. Ta se z nás předvedla ze všech nejvíc. Při prvním pokusu si zaběhla čas 22,73s s chybičkou u rozdělovače, ale čas si zlepšila v druhém pokuse, kde zaběhla čas 20,25s který ji vyhoupl na 1.místo v této disciplíně. Jako další šla Ivča Pospíšilíková. Při prvním pokusu si zaběhla krásný čas 21,71s který také vylepšila v dalším pokusu a zaběhla si ještě krásnějších 21,59s. Tento čas ji dostal na 3.místo v této disciplíně. Pokračovala nám Marťa Daďová, která v prvním pokusu, kde špatně seběhla z kladiny a zranila se, zaběhla čas 21,86s a v druhém pokusu si tento čas zlepšila ještě o čtyři sekundy, a tak se s časem 21,82s umístila na 5.místě v této disciplíně. Jako poslední z našich středních dorostenek šla na start Nikča Polášková. Nikči dnes štěstí nepřálo a ani v prvním, ani ve druhém pokusu nezapojila rozdělovač. S výsledným časem 22,76s se umístila na 6.místě v této disciplíně.

Měli jsme i zástupce v kategorii starších dorostenců. Zároveň s námi běželi i Míša Tomaník, Marťa Kužela, Štěpa Šimek a Mara Dudík. První z nich šel na start Míša. V druhém pokusu se zranil na kladině a doběhl s časem 47,53s ale zapsal si čas z prvního pokusu a to 22,33s který ho posunul na 8.místo v této disciplíně. Jako další se připravil Marťa který už měl nějaké ty zkušenosti se stovkama a ve druhém pokuse si zaběhl hezkých 21,49s a dostal se tak na 6.místo. Hned po něm nastoupil Štěpa, který se stovkama neměl žádné zkušenosti, ale snažil se a doběhl si pro čas 22,62s se kterým se posunul na 10.místo. Jako poslední se předvedl Mara, který stejně jako Štěpa neměl žádné zkušenosti a ukázal co v něm je a zaběhl nádherných 20,14 a to ho dostalo na 4.místo. Po stovkách jsme se vrhli na další část soutěže, a tím byly testy. Všichni až na Ivču je měli bez chyby, a tak jsme mohli v klidu pokračovat.

Poslední části byl dvojboj, který jsme příliš netrénovali. V kategorii středních dorostenek opět začala Peťka, která si zaběhla velice hezký čas 19,90s a tím tak dosáhla 2.místa v této disciplíně. Chvíli po ní nastoupila Ivča, která doběhla s časem 20,56 a dostala se na 3.místo v této disciplíně. Jako další se připravila Marťa, které při druhém pokusu spadnul hasičák, ale zapisovala si čas z prvního pokusu a to 21,07s, který ji stačil na 6.místo v této disciplíně. Poslední z holek běžela Nikča, která se s časem 19,47s dostala na 1.místo v této disciplíně. Opět zároveň s námi běželi i kluci. Míša se s časem 17,36s umístil na 4.místě, Martin s časem 18,19s na 8.místě, Štěpa s časem o chlup lepší než Martin a to 18,14s skončil na 7.místě a z kluků se nejlíp umístil Mara, který s časem 16,75s skončil na krásném 1.místě.

Po celkovém sečtení všech disciplín jsme se umístili takto: Peťka 1.místo, Nikča 3.místo, Marťa 5.místo, Ivča 6.místo, Mara 3.místo, Míša 6.místo. Martin 7.místo a Štěpa 8.místo.

Peťka, Nikča a Mara postupují na krajské kolo. I přes nepříznivé počasí se nám závody líbily a těšíme se, co předvedeme příště.

Nikola Polášková

 

 

Jarní kolo hry Plamen

Dne 11. května 2019 jsme se zúčastnili okresního kola hra Plamen v Chropyni.

Jako první disciplína se běžela štafeta CTIF ve složení Honza Š., Kája D., Klárka F., Janča Š., Kačka D., Verča Š., Pavel D., Kuba H. a Peťka H., v této disciplíně jsme si vybojovali s časem 84.59 2. místo. Druhá disciplína byla štafeta 4x60m, u které jsme byli rozděleni na dvě družstva. 1. družstvo tvořili Klárka F., Kája D., Kuba H., Peťka H., 2. družstvo Natka Ú., Janča Š., Pavel D. a Honza Š. a dosáhli jsme času 46.92 a byli na 2. místě. Při trénincích na štafetu 4x60m Verča spadla z kladiny a další disciplíny nemohla běžet. 3. disciplína byla štafeta dvojic, ve které jsme měli také dvě družstva, 1. družstvo tvořily Kačka D., Natka Ú., Janča Š., Klárka F., 2. družstvo tvořili Honza Š., Pavel D., Peťka H., Kája D. a pro obě družstva běžel Kuba H. velitele, zaběhli jsme čas 68.21 a umístili se na 9. místě. Poslední disciplínou byl požární útok, ve složení Pavel D., Honza Š., Kuba H., Natka Ú., Peťka H.,Kája D., Klárka F. a s časem 21.97 jsme se umístili na 4. místě.

Po sečtení výsledků i z podzimního kola jsme se celkově umístili na 4. místě, převzali si ceny a jeli s radostí domů.

Celý den jsme si moc užili a těšíme se na další soutěž.

                                                                                                                                                                               Jana Šimková

Veronika Škrabalová

 

Prezentace pro dětský domov

Ve středu 8.5.2019 k nám do Roštění přijeli ve 14:00 děti z kroměřížského dětského domova.

Jakmile přijely tak jim Kristýnka ukázala ávii a poté šly nahoru, kde jsme pro ně měli nachystanou prezentaci o prevenci. Děti si mohly zkusit telefonát na tísňovou linku, evakuaci z hořící místnosti, a nebo oblek hasiče. Petr je také provedl celou hasičskou zbrojnicí Po dokončení prohlídky jsme se spolu s nimi přesunuli na hřiště pomocí hasičského auta. Jelikož ve středu mívají starší žáci trénink tak jsme tentokrát zapojili i tyto děti. Jako první se s námi rozcvičili a mohlo se jít na překážky. Děti si mohly vyzkoušet běh 60 metrů překážek, ale potom i požární útok. Trénink se blížil ke konci, a tak jsme se s dětmi rozloučili, na památku jsme jim dali věcné předměty a oni nám daly nakreslené obrázky.

Martina Daďová

FOTOGALERIE

 

Třebíčské stovky

V sobotu 4.května 2019 jsme se my, dorostenky-spolu s trenérem Petrem a Martinem, vydali na 2.kolo Českého Poháru v běhu na 100m s překážkami do Třebíče.
Na závody jsme se sešli u zbrojnice s východem sluníčka, takže v 5:30. Po nachystání přileb, hadic, proudnic a rozdělovačů jsme vyjeli na cestu. Zastavovali jsme v Kroměříži, neboť s námi jela ještě Verča S. ze Zdounek. Některé si stihly během cesty zdřímnout, některé ani minutku nespaly, ale i tak jsme byli za hodinku a půl na místě. Na stadionu jsme byli jedni z prvních, a proto jsme si užívali pohledu na krásný nový tartan osvícený sluníčkem. Prezence, rozcvička, tréninky proběhly a mohlo se jít na start.
    Se startovním číslem 2 rovnou v prvním rozběhu nastoupila na start.čáru Marťa Daďová, odběhla pokus, ale záhy se zjistilo, že vůbec neměla běžet a tak se tento rozběh nepočítal a  opakoval a to už s čísly, která měla běžet. Takže Marťa už pak normálně běžela další 2pokusy, ale v 8.rozběhu.  V prvním pokusu všechno klaplo a zapsala si čas 21,97s, ve druhém nesedl rozdělovač (čas 24,00) a tak se s časem z prvního rozběhu umístila na 36.místě.
   V 11.rozběhu se startovním číslem 23 běžela Ivča Pospíšilíková, které klaply oba pokusy. S výsledným časem z prvního pokusu 21,58s se umístila na 33.místě (2.pokus 21,99).
  Star.číslo 42 - 13.rozběh měla Peťa Hejníčková, které se oba pokusy povedly až na mírné zaseknutí hadice při rozhozu pod kladinou v prvním pokuse (čas 20,73s). Tudíž si zapisovala čas z druhého pokusu 20,24s jenž znamenal 23.místo.
  V 16.rozběhu se start.číslem 60 běžela Nikča Polášková, které se taky povedly oba pokusy, avšak druhý měla rychlejší (1.pokus 20,27s) a tak ji čas 19,74s zařadil na krásné 15.místo.
A jako poslední z nás šla na startovní čáru Verča Škrabalová. V prvním pokusu klaplo všechno jak mělo, ale ve druhém upustila koncovku po seběhu z kladiny(čas 25,40) a tak s časem 20,16s z prvního pokusu se umístila na 20.místě ze 42 středních dorostenek.
Domů jsme všichni odjížděli spokojení, s novými červenými ponožkami na památku a některé i s bodíky do ČP.

Petra Hejníčková

Jméno, start.číslo

 

1.pokus

2.pokus

Pořadí

Nikola Polášková

60

20,27

19,74

15.místo

Veronika Škrabalová

73

20,16

25,40

20.místo

Petra Hejníčková

42

20,73

20,24

23.místo

Ivana Pospíšilíková

23

21,58

21,99

33.místo

Martina Daďová

2

21,97

24,00

36.místo