Květen

13.05.2018 10:40

Dvě družstva v Rymicích

Dne 20.5.2018 jsme se vydali na závody do Rymic. Jako obvykle jsme měli sraz u hasičské zbrojnice. Těchto závodu se zúčastnilo 10 družstev mladších a 14 družstev straších mezi, kterými byly i dvě družstva starších od nás z Roštění. Roštění A šlo na start  s číslem 22. Na základně klaplo všechno až na to, že košařka uklouzla, ale i přes to jsme se umístili na 2. místě s časy PP- 15:59 a LP- 16:36. S číslem 24 šlo na start družstvo Roštění B. Všechno vypadalo nadějně, ale PP si nestihl dosednout a vypadla mu proudnice z ruky, což znamenalo N- neplatný pokus.

Závody jsme si všichni užili a těšíme se na další.

 

                                                                                                                             Martina Daďová - strojník

 

Okresní kola hry Plamen

O víkendu 12. a 13. května nás čekalo okresní kolo hry Plamen. V sobotu jsme se zúčastnili za kategorii starší a v neděli za družstvo dorostenek a jednotlivce dorostenců.

Sobotní den vše začalo, a proto jsme se plní očekávání a adrenalinu sešli před hasičskou zbrojnicí. Na místo soutěže, tedy do Chropyně, jsme přijeli tak akorát, abychom se stihli převléct do dresů a šli na nástup. Nervozita v nás trochu narostla, když jsme viděli kolik týmů starších tu je - konkurence oproti loňskému roku byla vyšší.

Jako první nás čekala štafeta CTIF. Odběhli jsme ji s časem 92,99s ale protože jeden úsek byl proveden nesprávně, dostali jsme 10 trestných bodů. Tedy výsledný čas štafety byl 102,99s pro nás znamená 8. místo. 

Další na řadě byla štafeta 4x60 metrů. Zde jsme složili štafety dvě. První štafeta dosáhla času 49,60s a druhá štafeta 50,04s. Samozřejmě se počítá lepší čas, a proto si odnášíme 6. místo. 

Předposlední disciplínou byla štafeta požárních dvojic. Opět jsme tyto štafety složili dvě a vybojovali nám tyto časy 72,03s a 62,37s. - výsledné 4. místo. 

Po těchto disciplínách jsme se v celkové tabulce umístili někde kolem 4. a 5. místa. Věděli jsme, že pro nás bude rozhodující čas na posledním závodě - požárním útoku. Útok se běžel dvěma pokusy. Víme, že útoky máme nacvičené a že nám jdou, proto jsme se těšili, jak všem vytřeme zrak. Bohužel první pokus skončil hodnocením N. Během pokusu jsme se dopustili hned několika chyb, které nám nedovolily útok dokončit. Nervozita s blížícím se druhým pokusem narůstala a nejspíš i proto jsme si vysloužili předčasný start. Naštěstí opakovaný start u druhého pokusu dopadl dobře a celkově útok dopadl téměř na jedničku. Po nevydařeném prvním pokusu, se nám u druhého podařilo dosáhnout výsledného času 16,92s, který nám zajistil druhé místo v této disciplíně. 

Do celkového hodnocení družstva se počítají body z podzimního i jarního kola. Po sečtení všech výsledků jsme se umístili na konečném 4. místě

Radost byla veliká, ale na oslavy čas nebyl, protože v neděli nás čeká další kolo hry Plamen a to v kategorii dorosti, nezbývá nám nic jiného než si odpočinout, ať jsme zítra fit.

Kristýna Lajdová

 

V neděli 13. 5. 2018 jsme se my, dorostenky a dorostenci z Roštění, zúčastnili Okresního kola dorostů v Chropyni. Odjezd od zbrojnice byl v 7:00 hodin ráno. Po příjezdu proběhla registrace a mohlo se jít na start. Naše družstvo ve složení Marťa, Monča, Peťka, Danča, Verča, Ája a Ivča bojovalo na dráze 100 m s překážkami a každý si napsal i test. Za jednotlivce soutěžila Nikča, Peťa a Martin, kteří měli na programu dvojboj a již zmíněné stovky a testy. Pády a karamboly se i nám nevyhnuly, ale přesto je potřeba vyzdvihnout bojového ducha v těle, protože to nikdo nevzdal, ale dokončil vše až do cíle. Na trati panovalo napětí, občas i strach, ale hlavně dobrá nálada. Jelikož za družstvo jsme se kvalifikovali spolu s Morkovicemi, jedeme na krajské kolo, které proběhne 10. 6. 2018 v Otrokovicích. Doufáme, že předvedeme a ještě ukážeme, co v nás je, proto nám držte palce! Myslím si, že za všechny můžu poděkovat vedoucím, kteří s námi měli trpělivost trénovat a odvést si cenné zkušenosti.             

                                                                                                                                                              Monča Hejníčková

 

Výlet do Smajlíkova

V úterý 8.května se mladí hasiče z kategorie mladší vypravili na výlet do Uherského Hradiště, kde je čekalo zábavné centrum Smajlíkov.

Ve Smajlíkově není o zábavu nouze, hasiči si při pohybu v průlezkách zdokonalovali svou fyzickou zdatnost, a hlavně smysl orientace, protože najít cestu ke skluzavce nebo k trampolínám byl opravdu někdy problém. Nejvíc oblíbenou atrakcí se stal bazén s balónky a vystřelování balónků. Po vydatném obědě nás čekalo 5D kino, do kterého bychom šli klidně znova, protože to byla opravdu pecka. Kolem třetí hodiny jsme se začali se Smajlíkovem loučit- přece jenom po celodenním běhu, lezení, klouzání, plazení- zkrátka už jsme toho měli plné kecky a těšili jsme se na odpočinek.

Nakonec se vedoucí všech zúčastněných zeptali: „Jaká atrakce se ti nejvíc líbila?“ asi pro nikoho nebude překvapením, že všichni zodpověděli: „5D kino“ J

 

Fotografie z výletu

 

Úspěch mladých hasičů v soutěži Požární ochrana očima dětí a mládeže

Každý rok mladí hasiči z Roštění přispívají svými výtvory do soutěže Požární ochrana očima dětí a mládeže. Letos se hasiči rozhodli zapojit spíše do kategorie literární. Během dvou schůzek měli hasiči možnost tvořit obrázky nebo vymýšlet básničky. Do vymýšlení básniček se zapojila většina z kategorie mladších a dvě dívky z kategorie starších. Během schůzek nešlo vše stihnout, proto děti vymýšlely i doma a hotové básničky či obrázky přinesly ke konci února. Na přelomu dubna a května jsme se dozvěděli výsledky z okresního kola, kde jsme se v literární části umístili na všech třech prvních příčkách:

1.místo Jakub Lajda

2.místo Karolína Dědičová

3.místo Natálie Úlehlová

 

Během vyhlášení po jarním kole hry Plamen, jsme se dozvěděli, že naše Natálka Úlehlová získala také třetí místo v krajském kole.

 

Všem moc gratulujeme!!!

Fotogalerie z malování do soutěže

 

Hodové slavnosti v Roštění

Dne 6.5.2018 proběhly v Roštění hodové slavnosti jako každý rok. Před devátou hodinou jsme se sešli před hasičskou zbrojnicí, odkud se vedl průvod až ke kostelu, který je zasvěcen sv. Floriánu. Průvod následovala mše svatá, na které hrála dechová hudba Trnkovjanka. Po skončení mše vyšli všichni před kostel, kde bylo žehnání nového hasičského auta. Poté jsme vedli průvod zpátky k hasičské zbrojnici, odkud pokračoval do hostince Roštěnka, kde jsme dostali zmrzlinu.

Fotogalerie z Hodových slavností

Veronika Škrabalová - preventista