Květen

10.05.2016 08:24

Požární útok v Záhlinicích

V sobotu  28. května 2016 se družstvo starších zúčastnilo soutěže v požárním útoku v Záhlinicích ve složení:koš  Martin Kužela, spoj Nikola Polášková, stroj Petr Zapletal, béčka Tomáš Navrátil, rozdělovač Martin Navrátil, pravý proud Andrea  Úlehlová , levý proud  Ivana  Pospíšilíková  . Na prvním místě v kategorii starších se umístilo družstvo Štítná nad Vláří  s časem 13,33 ; na druhém místě družstvo  Míškovic  s časem 13,89 ; na třetím místě se umístilo družstvo z Rackové s časem 15,19 a naše družstvo se umístilo sedmé s časem 21,03. Závody se o trochu prodloužily, z důvodu nefunkční časomíry byla čtvrt-hodinová přestávka. Počasí se vydařilo a všichni se těšíme na další závody.

Veronika Škrabalová - strojnice

 

Okresní kolo hry Plamen

V sobotu 14. května 2016 se družstvo starších zúčastnilo hry Plamen v Chropyni. Jelo nás celkem devět- Martina D., Petra H., Daniela D., Martin N., Nikola P., Ivana P., Veronika Š., Andrea Ú. a Petr Z.. Celkem jsme plnili 4 disciplíny a to: štafeta CTIF, štafeta 4x60metrů, štafeta dvojic a požární útok. Pár chybiček se nám vloudilo, ale to nám na náladě neubralo. Mrzel nás první horší pokus požárního útoku, který jsme si nakonec opravili na výbornou- s časem pod 19s, bychom získali v této disciplíně první místo. -doplněk redakce.  Z vedoucích s námi jeli Starosta "P" (Petr Lajda), Žužu (Kristýna Lajdová), Pája Mrkvička (Pavel Miklík) a teta Jana Škrabalová. Všichni jsme si to užili a těšíme se na další soutěž.

Andrea Úlehlová - kronikářka

 

Hodové slavnosti

Dne 8.května 2016 jsme se účastnili hasičského průvodu při příležitosti Hodových slavností v Roštění. Ráno v 8:15 jsme měli sraz před hasičskou zbrojnicí. po půl deváté jsme se začali řadit do trojřadu, po seřazení jsme na pokyn velitele vyšli směrem ke kostelu, který je zasvěcený sv. Floriánovi. Po příchodu do kostel jsme s hasiči zaplnili prvních pět lavic a začala mše svatá. Po mši šel průvod v čele s ministranty a panem farářem na svěcení kříže, směrem na Pacetluky. po posvěcení kříže jsme se přes panelovou cestu prošli k areálu, kde byl oběd. Od průvodu až po oběd, jsme si celé dopoledne moc užili.

Ivana Pospíšilíková - kronikářka

 

Mladí hasiči od začátku května makají na plno. Chystáme se na soutěž "Plamen". S některými disciplínami jsme se ještě nesetkali, a proto je stále se co učit a pilovat. Mezitím zvládáme dopisovat kroniku pod vedením Peťky Miklíkové. Strojníci pečují o stroj a vedoucí Petr s Martinem je více zapojují do přípravy útoku po stránce technické. Kdo se objeví na hasičárně, jistě nepřehlídne krásnou novou nástěnku, kterou pro hasiče vytvořili preventisti pod taktovkou Denči Kuželové. Nedostanete se na hasičárnu? Nic se neděje, preventisté nezahálí a naši činnost propagují i na nástěnce na obecním úřadu. Mladí hasiči z družstva starších se také aktivně zapojili do Roštěnských hodových slavností- konkrétně do hasičského průvodu.