Duben

02.05.2020 08:53

Během dubna, jsme pro mladé hasiče připravili Hasičskou stezku plnou úkolů. Mladí hasiči se svými rodinami měli možnost využít zdravotní procházky a při ní plnit hasičské úkoly. První stezka byla k dispozici 10.-19.4.2020, druhou stezku jsme připravili pro období 25.4.-2.5.2020.

 

Hasičská stezka pro přípravku

V sobotu 10.4.2020 jsme celá rodinka vyrazili na hasičskou stezku plnou úkolů. Já jsem se vydala s mými dvěma kluky, kteří patří do kategorie přípravky. Míša a Pavlíček byli natěšeni co je čeká. Moc je překvapila první cedulka, která je přivítala na stezce a plní očekávání napjatě poslouchali co se tam píše. K dalšímu stanovišti jsme utíkali, a tam nás čekala rozcvička a poznávání prvního obrázku. Obrázky neboli fotografie hasičského vybavení, se poznávaly na každém stanovišti. Popravdě- občas si nemohli vzpomenout, ale po přečtení první slabiky si nakonec přesný název vybavili. Nejvíc se jim asi líbilo hledání fáborků, které určovali naši cestu. Chvílemi jsme museli utíkat, jak je hnalo nadšení „Co bude dál….?“

Mezi nejvíce oblíbená stanoviště patřil běh na 60 metrů, kdy kluci první běželi jako by o nic nešlo, ale při připomínce, že jde o závod, do toho dali všechno. Mezi těžší stanoviště patřilo házení šišek a klacíků do pneumatiky- po prvních pokusech to chtěli vzdát, ale nakonec se jim podařilo úkol splnit. Velmi zajímavý byl úkol se zavázanýma očima. V době koronaviru jsme využili roušky, které jsem klukům uvázala na oči a šli jsme dál- to bylo strachu, zda je maminka v pořádku přivede k dalšímu úkolu.

Nakonec jsme splnili celou hasičskou cestu, za škraň kluci dostali sladkou odměnu a šlo se domů.

 

Martina Odložilíková

FOTOGRAFIE- všechny kategorie