Duben

20.04.2019 08:19

První kolo ČP v Praze

Dne 28.4.2019 jsme se jako dorostenky střední kategorie vydaly na 1. kolo Českého poháru do Prahy.

 

Jako trenéři s námi jeli Petr Lajda a Martin Škrabala. Sraz jsme měli v 6:45 a po nachystání hadic, proudnic a opasků jsme se vyjeli. Skoro celou cestu jsme prospaly a po doražení na místo byly celé polámané. Když jsme dojeli, ještě dobíhala mužská kategorie a my měli čas se pořádně připravit. Po ukončení mužské kategorie nám začali tréninky pro kategorii mladších a středních dorostenek. Jako první z nás šla na start Marťa Daďová s číslem 52, které se první pokus povedl a zaběhla ho s časem 22,13, ovšem v druhém pokusu se jí nepovedl rozdělovač a do cíle doběhla s časem 24,03. Další šla na start Peťka Hejníčková se startovním číslem 72, které se první pokus povedl s časem 20,61, ale v druhém pokusu stejně jako Marťa zaváhala na rozdělovači a doběhla s časem 24,76. Jako třetí se nám předvedla Nikča Polášková s číslem 92. Nikči se jako jediné z nás celkem povedly oba dva pokusy. V prvním pokusu si zaběhla čas 21,90, při druhém pokusu se vyskytly technické problémy a Nikča svůj pokus musela opakovat. Svůj opakovaný pokus si zaběhla s časem 20,88.  Po  Nikči šla na start Ivča Pospíšilíková se startovním číslem 112, které se na závodech ovšem nedařilo. Při prvním pokusu spadla na seběhu z kladiny a nepovedl se i rozdělovač, ale pokus splnila s časem 37,24. V druhém pokusu se jí taktéž nepodařil přeběh přes kladinu a musela ho opakovat, do cíle doběhla s časem 31,93. Jako poslední z nás, s číslem 132 šla na start Verča Škrabalová. Té při prvním pokusu spadly hadice, avšak Verča se nevzdala, hadice posbírala a doběhla s časem 31,66. V druhém pokusu zaváhala na rozdělovači a pokus dokončila s časem 23,64. Po odběhnutí celé kategorie jsme si rychle sbalili všechny věci, naložili rozdělovač s hadicemi do auta a zamířili domů.

Neoficiální výsledky:

https://www.firetv.cz/cp-v-behu-na-100m-prekazek-praha-2019/     

Ivana Pospíšilíková

 

FOTOGALERIE

 

Prezentace na základní škole

Ve středu 10. dubna 2019 jsme šli dětem na Základní školu do Kostelce u Holešova prezentovat prevenci.

První hodinu jsme měli prváčky a druháky a druhou třeťáky. Začali jsme otázkami jako "Kdo u vás doma topí?" nebo jestli si hrají se zápalkami. Potom jsme se zeptali jestli ví co je hodný a zlý oheň a následně vysvětlili. Měli jsme připravenou hru, ve které děti musely roztřídit obrázky podle toho, jestli je to hodný nebo zlý oheň. Zapojili jsme je i do ukázky co dělat, když hoří. Dětem se to moc líbilo a vyzkoušely si to i paní učitelky ve 3. třídě. Po ukázce jsme jim pustili video za jak dlouho shoří vánoční stromeček. Vyzkoušeli jsme děti, jestli vědí, v jakém pořadí si hasič obléká oblečení, když hoří a následovně si to děti mohly zkusit taky. Vysvětlili jsme jim, jak volat na tísňovou linku, a to si také mohli vyzkoušet. V první hodině nám do prezentace vstoupil cvičný požární poplach, při kterém jsme se museli všichni přesunout ven.

Děti hezky odpovídaly a spolupracovaly, za to jsme jim dali nějaké odměny. Celé jsme si to užili a nachytali hodně nových zkušeností.

Veronika Škrabalová

 

FOTOGALERIE