Červenec

08.07.2016 20:08

VÍKEND S HASIČEM! 22.-24.7.2016 

Očima mladých hasičů

PÁTEK

V pátek 22.7.2016 jsem se sešli s vedoucíma v 8:00 hodin u hasičské zbrojnice. Nasedli jsme do hasičské avie, kde nás Tom Hráček zavezl do Dřevohostic k hasičské zbrojnici. Odtud jsme se přesunuli do zámku, kde nás zaujali slepice, které jsme kcůli fotce chtěli chytit. Po dlouhé době jsme to vzdali a přesunuli se do zámku na prohlídku - těch 135 schodů nikomu nepřejeme... A opět po roce jsme znovu navštívili Hasičské muzeum. Po prohlídce nás čekala dlouhá cesta do Čech na koupaliště. Bylo velké horko, a proto jsme byli pořád v bazéně. Asi o půl 4 jsme se vydali na dlouhou cestu k místu našeho stanování- přes Líšnou a po zámečkové cestě. Během cesty jsme hráli hru "Nálety". Přicházeli jsme blíže k stanovišti, a tak jsme už sbírali dřevo pod kotel, abychom si mohli uvařit večeři. Než jsme na určené místo došli (teď už víme, že to byl Pískáč), vedoucí tam postavili kadibudku- výsernici. Před večeří jsme si postavili stany, potom se pustili do vaření večeře a po náročném dnu ulehli do spacáků prolezlích mravenci.

 

SOBOTA

Druhý den na víkendovce byl strávený takhle: ráno byla rozcvička, společnou snídani jsme strávili u ohně, kde jsem se dozvěděli informace k tomuto dni. Dopoledne bylo plné her- Živé člověče, Na upíry,... a podobně. Okole 11 jsme se vydali lesem do Karlovic, kde jsme si vlastními silami uvařili kotlíkový guláš. Po cestě zpět jsme se rozdělili na dvě skupinky a šli zpátky podle buzoly. Jedna skupinky si zašla na zmrlinu k čerpací stanici ve Staré vsi a později zjistili, že se ztratili. Druhá skupinka došla v pořádku podle buzoly do tábořiště. Společný večer byl strávený s rodiči a mladšími mladými hasiči u táboráku. Starší si pro větší srandu napouštěli vodní balónky, které je příjemě osvěžili. Když byla tma, zahráli jsme si městěčko Palermo a šli spát.

 

NEDĚLE

Po sedmé hodině ranní jsme vstali, uklidili si své věci, sbalili stan a čekala nás snídaně. Čaj nám uvařil Petřík Petr a buchty upekly maminky. Poté jsme se rozjeli do svých domovů.

 
Kolektiv mladých hasičů: Martin, Martina, Petra, Veronika, Ivana, Daniela, Nikola a Andrea

 

Zlato a bronz ve Zborovicích - očima mladých hasičů

V sobotu 9.7.2016 se na fotbalovém hřišti ve Zborovicích konala soutěž Memoriál M. Horáka a J. Pospíšila. 

Z Roštění vyjely 2 týmy – jeden mladších a jeden starších. Mladší šli na start jako 4. Jejich výsledný čas byl 25:54 . Tímto časem si vybojovali 3.místo. Nesmíme také zapomenout poděkovat 2 hochům z Nětčic, kteří našim mladším hodně pomohli. 

Sedmá pozice na startovní čáře patřila nám starším. Na startu jedna závodnice upadla, ale tím že se rychle zvedla a všechno zapojila, jsme zaběhli čas na levém proudu 16:61 a výsledný pravý proud 16:95. Tento čas si získal 1.místo. Tím pádem si SDH Roštění přivezlo další 2 poháry do své sbírky. 

Celý závod se nesl v příjemné náladě bez žádných úrazů. A my jsme také rádi za naše krásné časy a za to, že jsme se těchto závodů mohli vůbec zúčastnit.

Petra Hejníčková - kronikářka

 

Mladí hasiči ve Zborovicích - umístění v obou kategoriích

Po malé závodní pauze jsme se vypravili 9.7.2016 do Zborovic. Podařilo se nám složit dvě družstva- mladší a starší. 

Jako první šli na řadu mladší posilněni dvěma závodníky z Nětčic - za což velmi děkujeme!! Na základně vše klaplo jak mělo, jen u terčů proudařům ty proudnice trochu utekly. Naštěstí hasiči zareagovali velmi rychle a terče se podařilo sestříknout v časech LP 25:46 a PP 25:54 což stačilo na výsledné třetí místo

Družstvo starších startovalo předposlední ve své kategorii. Nervozita byla znát, ale už během chystání základny opadla a my se těšili na pěkné provedení útoku. Naše přání se nám také splnilo, vše klaplo na jedničku a výsledné časy LP: 16:61 a PP: 16:95, znamenaly 1. místo v kategorii starší.

Rádi bychom poděkovali rodičům za podporu a pomoc při závodech - Janě Š., Irči Z. a Peťovi Z. 

 

Ať je léto nebo zima, my jedeme dál :)

Schůzky momentálně máme dle možností dovolených, a také dle možností materiálních. Chystáme se na Pohárovou soutěž a i káď je třeba trochu vylepšit, tudíž jí musíme dát malou pauzičku. Ale jinak rozhodně nezahálíme. Dle nových směrnic platných od září 2016 už se pomalu učíme na branný závod, a také pro nás novinku- na útok CTIF.

Během července máme v plánu zatím jednu soutěž. Čeká nás také již zmíněná pohárová soutěž v Roštění, do které se zapojí i mladí hasiči (nejen brigádou), dále připravujeme "Víkend s hasičem" pro družstvo starších, a také "Táborák s hasičem" i pro družstvo mladších.

Takže i o prázdninách se máme na co těšit :)