Červenec

12.07.2015 12:29

Prázdniny bez mladého hasiče?? Ani náhodou! My makáme i přes léto! Nicméně blíží se polovina letních dnů a my už myslíme, že je potřeba začít se připravovat i na tu podzimní sezónu. Aktivně nacvičujeme střílení ze vzduchovky, oprašujeme uzlování, procvičujeme topografické značky a samozřejmě zdokonalujeme své vědomosti v oblasti požární ochrany. Do toho všeho se snažíme vtěstnat i požární útok, jehož trénování nám trochu zhatil nedostatek vody. Ale abychom i trochu té prázdninové nálady přenesli i do hasiče, tak poslední den v červenci, jsme si udělali menší výšlap ke studánce v Kladerubech. Samozřejmě to nebyl jen tak obyčejný výšlap, ale pomocí her jsme si zopakovali, co všechno už umíme pro "Závod požárnické všestrannosti" .

 

Mladí hasiči zavítali do Zdounek

V sobotu 11.7.2015 jsme s družstvem mladých hasičů z kategorie mladších a z kategorie starších, jeli na závody do Zdounek.

Stačil pohled na startovací tabuli a všem bylo jasné, jak velká konkurence nás čeká. V každé kategorii soutěžilo přes deset týmů.

Jako první startovalo mladší družstvo, kde vše klaplo tak já má, což jim zajistilo výsledné 3.místo.

V kategorii starších nás čekal menší pád košařky, která i po tomto pádu svůj úkol zvládla naprosto bravurně a družstvo útok dokončilo s časem, který jim v této kategorii stačil na výsledné 4. místo.

Těší nás, že každou soutěž či trénink, můžeme pozorovat pokroky našich mladých hasičů.

V měsíci červenci si dáme menší oddech od soutěží a naplno to rozjedeme opět v srpnu.