Červenec

23.07.2020 10:41

Stovky v Bludově

V sobotu 25.7.2020 se Peťka, Verča a Nikča zúčastnily druhého kola Českého poháru, které se konalo v Bludově.

Na prvním kole v Třebíči jsme nebyly, a tak jsme se snažili o to víc. Počasí nám opravdu přálo, a tak jsme neměli obavy. Jako první šla na start Nikča, která svůj první pokus zaběhla na jistotu a získala tak čas 19,93s. Další šla na start Verča, ale bohužel kvůli technickým problémům na časomíře musela svůj pokus opakovat. V opakovaném pokusu netrefila rozdělovač a dosáhla tak času 27,31s. Pár minut po Verči nastoupila na svůj pokus Peťka a bez problémů si doběhla pro čas 20,46s. Po prvních pokusech jsme nebyly nadšené, ale neztrácely jsme naději a do druhých pokusů šly na plno. Opět jako první šla Nikča, která bohužel nezapojila rozdělovač a ponechala si tedy čas z prvního pokusu. Verča si svým druhým pokusem čas zlepšila a vybojovala krásných 20,40s. Poslední nastoupila Peťka a ta příjemně překvapila jak sebe, tak i nás novým osobáčkem 19,84s.

Celkově se Verča umístila na 20.místě a Peťka na 14.místě ze 36 středních dorostenek. Nikča skončila na 36.místě z 57 žen. S novými zkušenostmi a osobáčkem jsme odjely domů a těšily se na další kolo v Kamenci, které je bohužel zrušené. Ale doufáme, že se zase brzo uvidíme na dráze.

Nikola Polášková

 

Šedesátky v Hrušovanech u Brna

Dne 19.července 2020 se starší žáci vydali do Brna na závody v běhu na 60 metrů s překážkami. Po příjezdu do Brna jsme si zabrali místo a šli se rozcvičit. Hned po chvíli šli na start starší dívky. Klárka měla čas 14:16 s umístěním na 15.místě a Lucka 14:57 s umístěním na 22.místě. V chlapecké kategorii jsme měli dva závodníky. Kuba se umístil na 25.místě s časem 17:80 a Honza na místě 26. s časem 18:19. NA cestě zpět jsme se stavili na jídlo a jelo se domů.

Klára Fleischmannová

 

Stovky v Hrušovanech u Brna

V sobotu 18.7. Nikča a Peťka společně s trenérem Petrem vyrazili na první závody v běhu na 100 metrů s překážkami do Hrušovan u Brna. Už po cestě tam jsme počítali s horším počasím, které nás bohužel provázelo celé závody. Dorazili jsme v dobu, kdy končila kategorie dorostenců a začali se připravovat na naše výkony. Jako první se na start postavila Peťka, v kategorii středních dorostenek, které se pokus nepodařil podle plánu a vypadla ji proudnice. V druhém pokusu ji počasí nepřálo, a i tak ho dokončila bez větší chybičky a doběhla si pro čas 20,82. Další se na start připravila Nikča za starší dorostenky, která si první pokus zaběhla na jistotu a dosáhla tak času 20,32. Druhý pokus bohužel nevyšel, kvůli nezapojenému rozdělovači. Celkově se Peťka umístila na 9.místě ze 27 středních dorostenek a Nikča na 11.místě ze 22 starších dorostenek. Trochu zklamané ale i obohacené o další zkušenosti jsme odjeli domů a už se těšíme na další závody.

Nikola Polášková