Červenec

16.07.2019 11:43

 

Šedesátky v Brně

V neděli 14.července 2019 jsme se v dopoledních hodinách vydali na závody v běhu na 60m s překážkami do Hrušovan u Brna.
Po odběhnutí kategorie přípravka a po přestávkách kvůli dešti se od nás jako první na start postavil Peťa L., který závodil v kategorii mladších žáků. Oba pokusy měl pěkně rozběhlé, ale ve druhém pokusu ho potrápily středy(čas 2.pokusu 24:53s) a tak si zapisoval čas z 1.pokusu, který zaběhl za 20:79s = výsledné 18.místo z 24 mladších žáků.
Po kategorii mladších šly na start starší žákyně, kde od nás bojovala Janča Š., Klárka F. a Peťka H. Jako první se na start postavila Janča, které se oba pokusy povedly téměř stejně, ale druhý byl o 6 setinek pomalejší a tak si zapisovala čas z 1.pokusu – 15:94s, který ji stačil na 18.místo. Po ní ve čtvrtém rozběhu bojovala Klárka F., která si v prvním pokuse zaběhla krásný osobáček 13:95s, jež chtěla ještě ve 2.pokuse snížit, ale bohužel špatně došlápla na seběhu a zároveň ji spadla koncovka a tak čas 2.pokus měl hodnotu 20:58s. Chvíli po doběhnutí ji kotník začal opuchat a tak musela jít ke zdravotníkovi, který ji ošetřil. Ale i s obvázanou nohou si doskákala na nástup pro 8.místo. V 6.rozběhu běžela Peťka H., které se oba pokusy povedly skoro stejně, avšak pod 13sekundovou hranici to bohužel nebylo. V prvním pokuse zaběhla čas 13:08s a ve druhém o trošičku líp, kdy se časomíra zastavila na čase 13:04s, který ji stačil na 3.místo ze 25 starších žákyň.
Ještě v kategorii starších žáků jsme měli své zástupce – Kubu L. a Pavlika D. Rovnou v 1.rozběhu běžel Kuba L., který si v 1.pokuse zaběhl čas 18:19s a ve druhém si ho ještě vylepšil na 17:40s – tento čas pro něj znamenal 17.místo. Chvíli po něm běžel Pavlik D., kterého v obou pokusech pozlobil rozdělovač a tak jeho výsledný čas měl hodnotu 20:31s, který mu stačil na 21.místo ze 24 starších žáků (2.pokus – 20:58s).
Po odzávodění jsme si přebrali ceny a odjeli spokojeni domů.
Velké poděkování patří našemu Petrovi, který nás na tyto závody připravuje a jezdí s námi.

                                                                                                                      Petra Hejníčková

FOTOGALERIE

 

Závody 100 metrů překážek v Brně

V sobotu 13.7.2019 Nikča a Verča jely do Hrušovan u Brna na běh 100 metrů překážek. Už po cestě tam byl slabý déšť a obávaly jsme se, že budeme muset běžet po mokré trati. Po tom, co jsme dorazily na místo se naše obavy vyplnily, ale nijak nás to nerozházelo a na start jsme šly s tím podat co nejlepší výkon.

Jako první šla na start Verča, které se první pokus povedl a zapsala si čas 20,78s. Chvíli po ní šla Nikča, které všechno vyšlo tak jak mělo a zapsala si čas 19:02s. Po prvních pokusech jsme měly radost a do druhých šly s tím, že buď anebo. Opět jako první šla Verča, která si bez jediné chybičky doběhla pro čas 20,16s. Za chvíli vyběhla i Nikča, která bohužel špatně uchopila hadici, a tak si doběhla pro čas 19:79s.

Po vyhlášení výsledků se Nikča umístila na 3.místě a Verča na 8.místě. Chtěly bychom poděkovat našemu trenérovi Peťovi, že s námi jel a umožnil nám dát si zase nějaké ty osobáčky a pěkné umístění.

 

Nikola Polášková