Červen

02.06.2016 20:13

Mladí hasiči předávali své znalosti

V úterý 14. června jsme jeli do Rajnochovic ukázat dětem naše hasičské dovednosti. Zkoušeli si běhat útok bez vody, překážkovou dráhu, prohlíželi si hasičské auto a další aktivity.

Účastníci: Andrea Úlehlová, Martina Daďová, Petra Hejníčková, Veronika Škrabalová, Nikola Polášková, Ivana Pospíšilíková, Petr Zapletal, Martin Kužela, Jan Škrabala, Jakub Lajda, Petr Lajda, Martin Škrabala, Kristýna Lajdová, Pavel Miklík, Ladislav Lajda, Zdeňka Lajdová, Jana Škrabalová.

Na večeři jsme tam dostali pizzu, počasí se vydařilo a těšíme se na podobné akce.

Veronika Škrabalová - strojnice
Andrea Úlehlová - kronikářka

 

Požární útok v Holešově

Dne 11.6.2016 se družstvo starších a mladších zúčastnilo soutěže v požárním útoku v Holešově.

Složení týmu starších: koš- Daniela Dudíková, spoj- Nikola Polášková, stroj- Petr Zapletal, béčka- Martina Daďová, rozdělovač- Martin Navrátil, levý proud- Veronika Škrabalová, pravý proud- Andrea Úlehlová

Složení týmu mladších: koš- Honza Škrabala, Petr Lajda, béčka- Natálie Úlehlová, rozdělovač- Jakub Lajda, Natálie Zapletalová, levý proud. Karolína Dědičová, pravý proud- Jaroslav Dědič

Po odstartování starších žáků se ale vloudila chybička. Košík byl špatně zašroubován, ale to ničemu nevadilo a okamžitě se našrouboval správně. Útok byl dokončen s časem 17:84

Po odstartování mladších žáků klaplo vše jak mělo být a útok dokončili s časem 24:26

Po vyhlášení výsledků se starší žáci umístili na druhém místě ze čtyř a mladší žáci na pátém místě z osmi

Soutěž se nám líbila, až na občasné dešťové přeháňky.

Těšíme se na další závody a snad bude čím dál lepší.

Daniela Dudíková - preventistka
Martina Daďová - kronikářka

 

Soutěž v Rychlově

Dne 4.6.2016 jsme jeli do Rychlova na soutěž v požárním útoku. Vyjeli jsme v děvět hodin. Soutěž začala v 10:00 a na start jsme šli s pořadovým číslem 9. S časem 19,72 PP a 36,34 LP jsme se umístili na celkovém 9.místě. Voda šla rychle, ale chybička se vloudila na rozdělovači, kterému se zamotaly hadice, a poté následoval prostřik na LP. Příští týden se chystáme do Holešova, takže doufáme, že se nám PÚ povede lépe.

 
Petra Hejníčková - kronikářka
Nikola Polášková - preventistka

 

Domácí soutěž jednotlivců

Ve středu 1.června 2016 byla hasičská schůzka výjimečná. Obzvláště pro mladé hasiče z kategorie mladší, protože přímo pro ně jsme připravili Domácí soutěž jednotlivců. Co je čekalo? Překonání bariéry, přeběhnutí lavečky, podlezení nízké překážky, oběhnutí mety, přenos hasičáku a zakončeno to bylo zapojením hadic na rozdělovač a samozřejmě štafetový kolík. Pořádná soutěž potřebuje púořádné sportovce. Ihned po nástupu jsme se rozcvičili, rozběhali, převlékli do dresů, nasadili helmy a mohlo se začít! První pokus se někomu povedl o něco méně, než by očekával, a proto druhý pokus byl stejně vypjatý a zajímavý jako ten první. Už v šest hodin večer jsme však znali výsledky. Na slavnostním nástupu přede všemi členy mladých hasičů proběhlo vyhlášení.

Mezi první trojku nejlepších závodníků patřili:

1.místo Tomáš Bílek

2.místo Honza Škrabala 

3.místo Jakub Lajda.

Všichni soutěžící získali hodnotné ceny. Všem soutěžícím děkujeme za parádní domácí soutěž a za férovost v průběhu soutěže :)