Červen

28.06.2015 14:07

V měsíci červnu jsme se aktivně připravovali na požární útok. Pilovali jsme techniku, podle videí ze soutěží jsme opravovali a upozorňovali na drobné i větší chybičky. Tréninky byly opravdu vydatné a i trochu náročnější než v předchozích měsících. Jde vidět, že závodníci se snaží stále více zlepšovat, což pozorujeme i na výsledných časech nejen při trénincích, ale i na soutěžích. Téměř každý druhý víkend jsme se účastnili nějakého závodu - Karlovice, Holešov a Přílepy. Těší nás podpora ze strany rodičů, kteří nás vždy na soutěže doprovází a povzbuzují.

 

Dva poháry z Přílep putují do Roštění

Poslední červnovou sobotu jsme trávili na hasičských závodech v Přílepích.

Složili jsme družstvo mladších a družstvo starších žáků.

Ráno nám sice trochu sprchlo, nicméně to nás neodradilo a dobrou náladu nám nic nezkazilo.

Na start šli starší jako třetí a mladší jako šestí. Starší chystali základnu jedna radost, připravili se na startovní čáru a nedočkaví čekali na onen startovací výstřel. Bohužel pistol malinko zlobila, a tak jsme start opakovali několikrát. Nakonec jsme i my odstartovali a útok zaběhli s menší chybičkou na savicích, která nás ovšem moc neohrozila. Svědčí o tom i naše konečné 2.místo v kategorii starších.

Mladší byli celý nedočkaví a na svůj závod se pečlivě připravovali. Vedoucí Petr s Tomem jim pomohli s přípravou základny a šlo se na věc. Spoje klaply na jedničku, terče byly sestřeleny a mladší už jen mohli sledovat výsledky svých soupeřů. Nakonec si i mladší družstvo odvezlo pohár a to za 3. místo.

Děkujeme opět rodičům za podporu a fandění, vedoucím za přípravu a samozřejmě závodníkům za soutěživého ducha a skvělou partu, která se umí podpořit a povzbudit.

 

Soutěž v Holešově

V neděli  14. června jsme se s mladými hasiči zúčastnili soutěže v PÚ, která se konala v Holešově.

Vše začalo nástupem soutěžních družstev v 9:45 hodin. Soutěžilo se dle směrnic hry Plamen.

Dostavili se družstva starších i mladších. SDH Roštění reprezentovalo jedno družstvo starších - Peťa Zapletal, Marťa Daďová, Martin Kužela, Verča Škrabalová, Danča Dudíková, Kuba Lajda, Ivča Pospíšilíková.

Každé družstvo mělo dva pokusy. Při prvním pokusu se nám nezadařilo a útok byl zhodnocený jako nesplněný, ale při druhém pokusu se našim mladým hasičům útok velmi povedl a byl dokončen s časem 21,51s. V kategorii starších jsme obsadili 4. místo.

Celý závod probíhal v příjemné atmosféře a za krásného slunečného počasí. Měli jsme k dispozici i bufet s občerstvením.

 

 

V Karlovicích uvítali pět týmů z Roštění

Zní to až neuvěřitelně, ale v sobotu 13. června, se pět týmů z SDH Roštění zúčastnilo netradiční soutěže v Karlovicích. Soutěžili jsme v kategoriích starší páni, muži a mladí hasiči kategorie starší, v kategorii mladší jsme měli tým „A“ i „B“. Všichni jsme se plně podporovali, což nám jistě pomohlo k lepším výkonům. Nejen mladí hasiči, ale i starší páni a muži pilně trénovali, a tak nás potěšilo výsledné hodnocení. Družstvo mužů se umístilo na výsledném 3. místě, starší páni obsadili 2. příčku a mladí hasiči, družstvo mladších si odvezlo pohár za 3. místo. Za mladé hasiče patří poděkování vedoucím, kteří je na tuto disciplínu stále aktivně připravují a pilují chybičky - Tom, Petr, Martin a František. Pevně věříme, že to jistě nebyly poslední závody, kde se objevila naše družstva pohromadě.

 

Fotografie

Soutěž Karlovice

 

Video

Muži

Starší páni

Mladší žáci

Starší žáci