Červen

23.06.2013 21:08

Sobotní den na Rally Hustopeče

V sobotu 22. června v brzkých ranních hodinách okolo 4:30 hodiny zvedáme kotvy a osmičlenná skupinka odjíždíme na Rally do Hustopeč. Po příjezdu na startovní post dostáváme organizační pokyny a odebíráme se postupně každý na svůj úsek - RZ Šitbořice. Ač nad ránem kvalitně zapršelo, tak v některých pasážích byl kvalitní nános bláta a tak bylo na co koukat. V 9:10 nám začal první měřený úsek, který pokračoval dalším průjezdem v 11:00 hodin. Po skončení a hladkém průběhu RZ jsme se odebrali na Agrotec benzínku do Hustopeč, naplnit každý své tekutiny a se žážitkami jsme se vraceli domů.

Foto z jednoho našeho stanovistě si můžete prohlédnout na tomto odkaze.

 

Oslava 50-ti let kněžství pana faráře

V neděli 16. června se hasiči zúčastnili oslavy 50-ti let kněžství našeho faráře Jana Vinklera.

Ten sloužil v kostele sv. Floriána v Roštění děkovnou mši svatou. O slavnostní atmosféru se zasloužily malé družičky a sbor zpěvaček (zpěváků). Na konci mše svaté zástupci z řad obce, družiček i hasičů panu faráři poděkovali, poblahopřáli a předali dary.

Po požehnání pozval pan farář věřící na malé pohoštění před kostelem. Přípravu posezení a obsluhu zajistili hasiči. Příjemnou atmosféru posezení doplnila dechová kapela a krásné počasí.

Fotografie k náhledu zde.

 

Dětský den v duchu Olympijských her

V sobotu 15. června 2013 uspořádal místní sbor dobrovolných hasičů a spolek maminek pro děti zábavné odpoledne, které bylo v duchu Olympijských her.

Zahájil to Caesar se svoji družinou, kteří zapálili olympijský oheň a hry mohly započít.

Děti si vyzkoušeli střelbu ze vzduchovky, běh na 50m, běh přes pneumatiky, gymnastiku, hod granátem, skok do dálky, skoky přes švihadlo atd. Po splnění všech disciplín, byly děti obdarovány medailemi a ti nejlepší i diplomem.

Celé odpoledne se velice vydařilo a užily si to nejen děti, ale i rodiče.

 

Velký sobotní den ve sboru

V sobotu 8. června byl den velkého ražení. Nejprve ráno od 9:00 hodin jsme se starými pány vyrazili na soutěž do Karlovic, kde jsme získali obě družstva 1. místa. Pak nás čekal rychlý přesun před farní kostel Nanebevzetí Panny Marie v Holešově, kde se konal obřad našeho člena Radka Odložilíka a členky Martiny Odložilíkové. Někteří členového sboru byli na obřadu již přítomni od začátku, ostatní příjížděli později a to právě na tradiční akci "zatahovačka", která se konala před kostelem.

Novomanželé měli přichystáno několik úkolů mezi kterými např. bylo přebalování mimča, krájení chleba tupým nožem... Po všech menších úkolech, čekal na Radka s Marťou šťastný krok přes hadici. Proběhlo blahopřání, společná fotka a pro nás "prozatím" hezky strávený sobotní den.

Po zatahovačce čekalo mužské družstvo soutěž v Rychlově, kde jsme se opět museli přesunout v rychlejším tempu. Bohužel útok se neuskutečnil, neboť hned na začátku nebyl našroubován koš. Sobotní den jsme završili večerními závody v Provodovicích, kde jsme obsadili 8. místo.

8. červen ..den, na který budeme ještě dlouho vzpomínat.