Březen

12.03.2018 17:07

Plnění odborností

Stejně jako loni, tak i letos mladí hasiči plnili odbornosti. Kategorie starší plnila v sobotu 3.března 2018 a kategorie mladší ve středu v rámci schůzky 7.3.2018.
 
Mladí hasiči z kategorie starší se sešli v sobotu kolem třetí hodiny na hasičské zbrojnice k plnění odznaků odborností. Letos se plnili opět tři odbornosti- kronikář, preventista a strojník. Všechny odbornosti se plnili písemným testem a praktickou zkouškou. Zkoušejícími pro letošní rok byli: Ladislav Darebník, David Martinec, Petr Lajda a Martin Škrabala.
 
Preventista Strojník Kronikář
Martina Daďová Tomáš Bílek Karolína Dědičová
Petra Hejníčková Daniela Dudíková Kateřina Doláková
Ivana Pospíšilíková Nikola Polášková Petr Zapletal
Veronika Škrabalová Jan Škrabala  
  Andrea Úlehlová  

 

Mladí hasiči z kategorie mladší plnily odbornosti ve středu. Stejně jako loni se plnila odbornost- preventista junior a strojník junior. Součástí plnění byl test, ústní zkouška a odevzdání výtvoru do soutěže Požární ochrana očima dětí. Zkoušejícími letos byli: Kristýna Lajdová a Martin Škrabala. 

 

Preventista junior Strojník junior
Jaroslav Dědič Lucie Bílková
Jakub Lajda Viktorie Cingrošová
Natálie Úlehlová Petr Lajda
Natálie Zapletalová Pavel Dudík

 

Poprvé v Ostravě

Dne 17.3.2018 jsme se vydali na závody do Ostravy. Tyto závody se konaly v atletické hale. 

Závodilo se v disciplíně 60 metrů s překážkami. Sraz byl v 9 hodin u zbrojnice. Cestou do Ostravy jsme pomohly koupi vedoucímu Petrovi boty. 

Jakmile jsme dorazili na místo, tak jsme se šli převléct do šaten. Závodili jsme v kategorii starších holek, kterých bylo celkově 185. Od nás jako první šla Petra Hejníčková, ale celkově jako 106, po ní šla Martina Daďová- 122, následovala Daniela Dudíková -138, po ní Nikola Polášková -154 a jako poslední Andrea Úlehlová-170. Všichni měli dva pokusy. Přes všechnu tu trému, co jsme měli se nám to podařilo. První pokusy byly takové zkušební, ale ty druhé jsme si naplno užili. Nejlepší z nás byla Nikola, která skončila s časem14:42 na 68.místě. Andrea Úlehlová s časem 16:11 na 118.místě, Daniela Dudíková s časem15:89na 112.místě, Petra Hejníčková s časem 16:32 na 127.místě a Martina Daďová s časem 17:09 na 143.místě. 

Po vyhlášení této kategorie, jsme se dívali na první pokusy starších kluků. Jakmile začaly druhé pokusy, vydali jsme se domů. Cestou zpátky do Roštění jsme se stavili na pizzu do Restaurace Kanada v Holešově. 

Všem moc děkujeme, že jsme se mohli takových velkých závodů zúčastnit a děkujeme i za krásné a nezapomenutelné prožití tohoto dne.

 

                                                                             Martina Daďová - strojník

                                                                             Andrea Úlehlová - preventista

 

Dvojboj ve Vítonicích

V sobotu 10.3.2018 jsme jeli na dětský dvojboj do Vítonic

Začátek byl v 10hodin a jako první disciplínou jsme začali uzlování. Starší a mladší šli společně. Starší dosáhli času 40,27s a mladší 89,17. Po uzlování jsme přešli na štafetu dvojic a mladší tuto štafetu dokončili bez trestných s časem 58,31s a u starších byla menší chybička, která nám přičetla +10s a tak štafetu dokončili s časem 55,44. Protože se časy z uzlování a štafety sčítaly, tak mladší i starší skončili na 4.místě. 

Jako poslední šli jednotlivci v uzlování a za nás mladší šel Péťa Lajda ale jelikož se mu nedařilo tak skončil na posledním místě s časem 183,61s, za starší šla Verča Škrabalová a ta skončila na krásném 7.místě s časem 27,36s jako poslední závodnice Nikča Polášková na 12.místě s časem 33,28s.

                                                                                                                               Daniela Dudíková – kronikářka

                                                                                                                               Nikola Polášková – kronikářka