Březen

31.03.2015 20:00

Školení nových preventistů

28. března v dopoledních hodinách proběhlo v prostorách hasičské zbrojnice SDH Kroměříž odborné školení preventistů II. a III. stupně pořádané OSH Kroměříž. Školení se zúčastnili z našeho sboru - Bakalík Tomáš, Lajda Petr a Lajda Pavel. Po absolvování závěrečného testu, získali stupeň prevence III.

 

Shromáždění delegátů SDH

V sobotu 21. března proběhlo shromáždění delegátů SDH okresu Kroměříž. Akce se konala v Kulturním domě ve Zdounkách. Jednání zhodnotilo končící volební období 2010 - 2015, vytýčilo úkoly OSH Kroměříž do roku 2020, ale hlavně zvolilo nové funkcionáře pro období 2015 - 2020.

Celé zhodnocení včetně nového složení výkonného výboru a OKRR OSH Kroměříž na volební období 2015 - 2020 k přečtení zde.

 

Fotografie delegátů hasičského okrsku Prusinovice.

Horní řada zleva (zástupce SDH Prusinovice, zástupce SDH Němčice, zástupce SDH Roštění),
Spodní řada zleva (zástupce SDH Karlovice, starosta OSH Kroměříž - Stanislav Pumprla, zástupce SDH Pacetluky).


foto OSH Kroměříž

 

Den otevřených dveří u hasičů

Dne 13. března jsme se s SDH Roštění vypravili na hasičskou stanici do Zlína, kde probíhal den otevřených dvěří.

Viděli jsme tam hasiče, policisty a záchranáře. Každý tým měl svoje stanoviště. Hasiči nám předvedli zásah u autonehody nebo slaňování. Záchranáři nám ukázali první pomoc a změřili nám EKG. Potom jsme se šli podívat na přednášku policistů, kde nám ukázali jejich nářadí, které používají při práci. Cestou domů jsme se ještě stavili k hasičům do Holešova. Tam nám hasič ukázal, co obsahuje hasičské auto.

Z celého výletu jsme si dovezli hodně vzpomínek, reflexní náramek a spoustu další dárkových předmětů. Celé odpoledne se velmi vydařilo a jsme rádi, že jsme mohli být jeho součástí.

 

Fotografie

Den otevřených dveří na hasičských stanicích Zlínského kraje 13.3.2015

 

Školení vedoucích mládeže

V sobotu 7. března v 8.00 hodin se vedoucí mládeže našeho sboru - Kristýna Kochaníčková, Denisa Kuželová a Petra Miklíková zúčastnili školení na hasičské zbrojnici v Kroměříži.

Na školení se řešilo: představení kandidátů do odborné rady mládeže, informace o krajském zasedání ORM a závěry z tohoto jednání, technické disciplíny hry Plamen, volba členů odborné rady mládeže. 

Program školení byl ukončen obědem.