Říjen

21.10.2015 19:41

A je to tady, opět podzimní počasí a s tím i podzimní a zimní čas našich schůzek - tudíž 1x za 14dnů každý lichý týden. Snažíme se neusnout na vavřínech, a tak opakujeme topografii, zdokonalujeme uzlování, procvičujeme technické značky a koncem října se snad dostaneme i k technikám hašení. Naši starší mají práce trochu více, čeká je jeden důležitý úkol - pokud chcete vědět jaký, sledujte pečlivě naše stránky, určitě z něj přineseme reportáž :-)

 

Návštěva v mateřské škole očima mladých hasičů

Dne 29.10. jsme si udělali pěkné dopoledne v mateřské školce. Ukázali co jsme se za tu dobu co chodíme do hasiče naučili. Dětem jsme ukázali jak zapojovat hadice, základy zdravovědy a topografie. Všichni to zvádli výborně a za odměnu od nás dostali mrkvičku, záložky a medaile. Hráli jsme s dětmi i různé hry, a poté jsme se společně vyfotili.

Všichni jsme si to velice užili.

Martin Kužela

Fotografie z akce ve fotoarchivu

 

Brigáda na hasičské zbrojnici očima mladých hasičů

V sobotu 24.10.2015 jsme se mladí hasiči sešli na zbrojnici, aby jsme pomohli hasičům uklidit nově zrekonstruovanou zbrojnici. Rozdělili jsme se do dvou skupin na kluky a holky. Kluci nebyli moc nadšení z toho, že musí uklízet nové záchody, ale nakonec to vzali s úsměvem. My holky jsme vyklidily zbytek nepotřebných věcí a vytíraly jsme špinavou podlahu od barvy, která tam zůstala po zednících a malířích. Uklízení nás bavilo a strávili jsme tam asi 2 hodiny. Za odměnu nám pustili pohádku ,,Popelka 2015“.

Daniela Dudíková