Listopad

09.12.2014 20:33

První ostrá soutěž mladých hasičů

Předposlední listopadovou sobotu, přesněji řečeno 22. 11., jsme se s mladými hasiči vypravili do Počenic. A proč zrovna do Počenic? Ani se tomu věřit nechce, ale dny utekly jako voda a nás čekala naše první soutěž - uzlování. 

Složili jsme dvě družsta, za mladší závodili - Klárka, Honzík, Kubík, Lucka a Tom. V družstvě starších jsme viděli - Ivču, Peťku, Marťu, Verču a Danču. 

Na soutěž jsme opravdu dřeli, což dokazují i dvě mimořádné schůzky, ve kterých jsme vše pilovali. Do Počenic jsme dorazili jako první, obhlíželi jsme terén, procvičovali uzly a obkoukávali další přijíždějící družstva. Po nástupu vypukla samotná soutěž. Kategorie starších i mladších soutěžili zároveň a my jsme vše bedlivě pozorovali. Nervozita byla na místě, ale naštěstí nás nevyvedla z míry. Po prvním kole měli mladší i starší celkem slušné časy, ale i tak bylo co pilovat. Druhé kolo bylo pro starší přínosem, protože si zlepšili čas a podařilo se jim skončit bez trestného bodu. Konečné výsledky byly takové: družstvo mladších skončilo na 8. místě z 11 týmů a družstvo starších na místě 7. z 13 týmů. 

Myslíme, že na první soutěž je to velice pěkné umístění. Děkujeme všem za podporu a už teď se těšíme na další soutěž.

Fotografie

Uzlovací soutěž Počenice 22. 11. 2014