Duben

21.04.2016 20:11

Letošní první hasičské závody - Kyselovice očima mladých hasičů

Dne 23.4. 2016 jsme se vydali do Kyselovic na štafety dvojic a štafety 4x60metrů.

Za starší jeli 2 týmy a za mladší jen 1 tým. Počásí nám přálo, jen tráva byla mokrá, a tak nám to trochu klouzalo. Byl to náš první závod v letošní sézoně, a proto jsme trénovali, abychom podali co nejlepší výkon.

Všem týmům se štafety povedly, ale nestačilo to na poháry. Roštění "A" starší skončili na 7.místě, Roštění "B" na 14.místě a mladší na 6.místě.

Nejsou to vynikající výsledky, ale my jsme i tak odjeli domů s úsměvem a těšíme se na další závody.

Za mladé hasiče Nikola Polášková- preventistka

 

Hurá a sláva! Konečně vítáme teplejší počasí a je na čase provětrat hasičské nářadí na hřišti.

V měsíci dubnu nemáme až tak moc práce. Je třeba znova se ponořit do tajů disciplíny štafeta 4x60 metrů a do disciplíny štafeta dvojic. Z minulého roku již víme co nás čeká, nikdy však není na škodu si to zopakovat.

Při štafetě 4x60 metrů musíme překonat lavečku, přeskočit překážku, přenést hasičák, zapojit hadice do rozdělovače a při tom všem si předávat štafetový kolík. Při štafetě dvojic je zapotřebí ještě větší týmový duch, pět závodníků plní jednu disciplínu, ve které se vzájemně doplňují a nahánějí vteřinky. Spolupráce probíhá od vyběhnutí velitele, rozmotání hadice a současné zapojení na hydrant až po odpojení a smotání hadice a konečné proběhnutí cílem. Velmi zjednodušeně popsané disciplíny, avšak jejich plnění už tak jednoduché není. Všichni si musíme pamatovat důležitá pravidla, kterými se během disciplín řídíme. Jak se nám disciplíny podařilo splnit a nacvičit se dozvíme v sobotu 23.dubna, kdy se tři družstva z Roštění chystají na soutěž.

Jak jste si mohli přečíst v březnové události, mladí hasiči- starší, plnili znaky odborností. Samozřejmě jen splněním odbornosti jejich práce neskončila. Kronikáři již nyní pilně pracují na hasičské kronice, strojníci pečují o hasičskou mašinu, aby na závody s vodou byla nachystána a preventisti se vyřádili na nové hasičské nástěnce. Jak se jim povedla můžete shlédnout níže. :)