Červen

18.06.2019 21:30

 

Závody jednotlivců v Morkovicích

V sobotu 15.6.2019 jsme jeli na závody jednotlivců do Morkovic. Soutěžilo se v běhu na 60 metrů s překážkami- tuto disciplínu jsme hodně trénovali, proto jsme si závody nemohli nechat ujít. Jednalo se trochu o „Hurá akci“ protože do poslední chvíle nebylo jasné, zda se jede a kdo vůbec pojede. Nakonec ze sboru z Roštění jelo 5 zástupců- Lucka, Natka, Peťka, Natka a Kuba. Za vedoucí s námi jel Peťa.

Po příjezdu na místo, jsme se zaregistrovali, nachystali vybavení a čekali, kdy, na koho z nás přijde řada. Běželo se dvoukolově, což bylo super.

Výsledné pořadí bylo následující:

Lucka skončila na 3.místě a Natálka na 7.místě za mladší. Starší holky braly: Peťka 2. místo a Natálka 11.místo. Za naše klučičí zástupce bral Kuba v kategorii starší žáci 7.místo.

Všem gratulujeme!

Kristýna Lajdová

 

Kraj dorostů – Uherské Hradiště

Dne 9. Června 2019 se Nikola Polášková, Petra Hejníčková a Marek Dudík společně s jejich vedoucím Petrem Lajdou vydali na kraj dorostů v Uherském Hradišti. Všichni tři jeli za jednotlivce a závodili v běhu na 100 metrů s překážkami a dvojboji. Holky nás reprezentovaly v kategorii středních dorostenek a Marek v kategorii starších dorostenců. V prvním pokusu, jak Nikči, která běžela s číslem 57, tak i Peťce, s číslem 45, dělal problém rozdělovač. Své pokusy však dokončili s časy Nikča 21,75 a Peťka 21,63. V druhém pokusu holky znovu pozlobil rozdělovač, ale pokusy taktéž dokončili s časy Nikča 22,56 a Peťka 20,11. Markovi, který běžel s číslem 21, však vše klaplo, jak mělo, a pokus dokončil s časem 19,41. V Druhém pokusu si svůj čas ještě vylepšil a do cíle doběhl s časem 18,84. Součástí byly i testy, holky prošly na výbornou, avšak Mara v jedné otázce chyboval, což ho stálo velice pěkné umístění. Další disciplínou závodu byl dvojboj. Nikča si v prvním pokusu zaběhla čas 19:50 a Peťka 19:94.  V druhém pokusu si holky zaběhli časy  - Nikča 19,11 a Peťka 25,28. Marovi se v prvním pokusu opět dařilo. Svůj pokus dokončil s časem 16,71. V druhém pokusu se mu již tak nedařilo a započítal se mu čas z prvního pokusu. 

Celkově umístění:

Peťka – 4. místo                                                                                                                    

Nikča – 5. místo                                                                                                                    

Marek – 6. místo                                                                                                                                                                                                                   Ivana Pospíšilíková

 

 

Požární útok v Holešově

Dne 9.6.2019 se družstvo SDH Roštění zúčastnilo požárního útoku v Holešově.

Tým byl složen ze sedmi členů: PP:Janča, LP:Lucka, rozdělovač: Kuba, béčka: Peťa, stroj: Kuba, savice:Klára, koš: Kája.

Sraz u zbrojnice v Roštění byl 8:45. Poté co jsme dojeli, jsme se museli jít zaregistrovat a čekali jsme na zahájení soutěže. Až soutěž začala, tak jsme pozorovali ostatní týmy, jak se jim daří. Na řadu jsme se dostali jako dvanáctí. Na výsledném 2.místě jsme se umístili s časem: LP:17:39 a PP: 17:35. Poté co jsme doběhli jsme se šli občerstvit a čekali na vyhlášení.

Tyto závody se nám líbily a doufáme, že za rok sem pojedeme zase.

Klára Fleischmannová