Říjen

09.10.2017 12:57

Mladí hasiči prezentují v mateřské škole

Ve čtvrtek 26.10.2017 se mladí hasiči z kategorie starší vypravili do místní školky, aby dětem prezentovali naši činnost. Příprava na naši návštěvu probíhala už na schůzce mladých hasičů, kde mladí hasiči vyráběli malé dárečky pro děti do školky a připravovali si svou prezentaci. Z mladých hasičů školku navštívili: Honzík, Kačka, Kája a Natálka.

Protože děti byly spíše mladšího věku, přizpůsobili jsme tomu i naši prezentaci. Mladí hasiči se nejprve představili a ukázali dětem, co se v hasiči učí- předávání štafetového kolíku, zapojování hadic. V tělocvičně si děti zacvičily hasičskou rozcvičku, po které jsme si zahráli všichni hru na postřeh a rychlost. Po hře jsme se odebrali ke stolečkům, kde děti plnily jednoduché pracovní listy s hasičskou tématikou, a kdo měl splněno šel na školní dvorek, kde si vyzkoušel stříkání ze džberové stříkačky. Děti měly možnost si vyzkoušet i naše sportovní dresy a přilbu. Ve školce se nám moc líbilo a budeme se těšit zase příští rok.

 

Víkendovka v Rajnochovicích

Opět po roce si pro nás, mladé hasiče z Roštění, připravili naši vedoucí program na víkend od 20. 10. 2017 do 22. 10. 2017. Víkendovka začala v pátek srazem všech účastníků u zbrojnice. Odtud se všichni přesunuli do Rajnochovic na Archu auty. Po příjezdu jsme se ubytovali v místních chatkách a poté jsme šli na víceúčelové hřiště, kde jsme si zahráli několik pohybových her. Z her nám vyhládlo, a tak naše kroky vedly do hlavní chaty na večeři. Jakmile jsme povečeřeli, vedoucí nás rozdělili do dvou skupin. Obě družstva se po pár minutách sešla s jednou baterkou před chatou. Vysvětlení pravidel proběhlo celkem v pořádku, a tak jsme se mohli vydat do lesa. Při hledání bodu odkud se mělo vyjít, se ovšem vedoucí spletli o pár stovek metrů, a tak jsme došli úplně jinam, než byl start naplánovaný. Přesto jsme nakonec všichni došli ke startu a odtud jsme se vydali hledat červené světýlko v tzv. hadu. V dálce schované blikátko znamenalo konec hry a následoval zpět přesun do chatek a večerní hygiena. Kategorie mladší šla po očištění zubů apod. ulehnout do spacáků a spát. My starší jsme si šli do krbovny zahrát pár her a poté též spát.

,,Budíček!! Vstávat“ asi nějak takto začal sobotní den.  Vylézt ze spacáků, obléct se a šup na rozcvičku spojenou s hrami, to byl náš první úkol. Až jsme se dostatečně protáhli a poté pořádně nasytili vydatnou snídaní, šli jsme ještě na čtvrt hodinky do chatek nachystat se na výšlap. Ešus, lžíci, pití, pláštěnka  a nějaké suroviny do guláše, stačili na přežití =D. Po překonání drobné říčky a pár kopců jsme došli k rozhledně Marušce. Už zde jsme si chtěli udělat oběd, ale bylo to zakázané, tudíž jsme došli k táborovému středisku pionýrů a tam jsme si rozdělali oheň a udělali slíbený bramborový guláš. Snězení poslední lžičky tohoto obědu znamenalo odchod zpět na Archu. Výšlap nás celkem vyšťavil a tak jsme měli asi 2 hodiny dát se do pořádku včetně sprchování. Po uplynutí tohoto času jsme se všichni sešli v krbovně, zahráli pár her a mohlo přijít na velmi příjemné a nečekané překvapení. Překvapení v podobě besedy s dvojnásobným mistrem světa Danem Klvaňou. Dan za námi přijel z Oznice. Popovídal si s námi, vyfotil a podepsal se. (viz. samostatný článek) Myslím, že na tohle setkání nikdy nikdo nezapomene. J  Nejde to ani popsat, jak byla tahle beseda vyjímečná. Tímto chceme poděkovat nejen našim vedoucím, za to, že Dana zařídili, ale i Danovi a jeho taťkovi, že si udělali na nás čas. Večer jsme zakončili zhodnocením a videem ze sezóny, večeří a my starší ještě kolečkem důvěry.

V neděli se vstávalo na dvě poloviny, jedna, která šla do Kaple na mši svatou vstávala v 7:00 a ta druhá vstávala v 8 hodin. Po zakončení mše svaté jsme se všichni sešli v jídelně. Po ránu jsme se posilnili chlebem s máslem a s marmeládou. Jakmile jsme všichni dojedli, čekalo nás pár her v hlavní chatě a psaní vzkazů ostatním. V 11:00 jsme své žaludky nasytili řízkem a bramborovou kaší. Konec víkendovky se neúprosně blížil a tak nás čekalo balení věcí, uklízení chatek a to nejhorší příjezd domů a zpátky do školy.

Všem moc děkujeme, za nejlepší víkend v tomto roce. Celý byl plný dosud nepopsatelných zážitků.   Ještě jednou moc děkujeme.

Petra Hejníčková - stojnice

Martin Daďová - strojnice

 

Podzimní kolo hry Plamen v Loukově

Dne 14.10.2017 jsme se opět zúčastnili podzimního kola hry Plamen. Sraz byl na 8:15 na hasičské zbrojnici . Odtud jsme jeli avií do Loukova. V Loukově nás čekal požární útok CTIF a branný závod. 

Na požárním útoku CTIF se vyskytlo pár chybiček a tak čas nebyl zrovna nejlepší. 

Na branný závod jsme se složili do dvou týmů. V prvním týmu byla Daniela Dudíková, Petra Hejníčková, Martina Dadová, Andrea Úlehlová a Veronika Škrabalová. V druhém týmu byla Karolína Dědičová, Kateřina Doláková, Ivana Pospíšilíková, Jan Škrabala a Petr Zapletal. Vybíhali jsme s čísly 27 a 29.

Myslím, že závody jsme si užili.

Ivana Pospíšilíková - strojnice

 

Opět ve Zborovicích na branném závodě

Dne 7. října 2017 jsme se jako minulý rok zúčastnili branného závodu ve Zborovicích.

Sraz jsme měli jako vždy před zbrojnicí v 8:30. Jelikož Kája asi zapomněla, že má jet na závody tak jsme se pro ni museli z Kostelce u Holešova vrátit. Jak jsme dorazili do Zborovic, našli jsme si místo, kde budeme čekat, než půjdeme na start, ale později jsme šli do ávie, protože byla zima a pršelo. Na tyto závody jsme poskládali 3 družstva starších, naše pořadová čísla byla 39., 40. a 41., což pro nás znamenalo, že na start se dostaneme za cca 3 hodinky. V ávii jsme hráli různé hry, ukazovali jsme si srandovní fotky a samozřejmě jsme si vykládali- o čem jiném než o hasičích.

Jako 39. vyběhli: Kája, Jareček a Kuba. S jejich výsledným čase 32:24 min a 19 trestnými body se umístlili na 19. místě z 28.

Hned po nich vyběhlo družstvo 40 neboli: Peťka, Danča a Ivča. Dosáhly času 26:40 min a měli jen dva trestné body jeden na střelbě a druhý na požární ochraně. S tímto výsledkem se umístily na krásném 12. místě z 28.

Jako poslední družstvo od nás vyběhlo družstvo 41 ve složení: Marťa, Verča a Kačka. Toto družstvo mělo 11 trestných bodů, 8 na střelbě a 3 body na požární ochraně a dosáhly času 30:15 min, umístili se na 17. místě z 28.

Na závodech se nám líbilo až na to počasí.

            

                                                                                                                         Martina Daďová - strojník