Prosinec

03.12.2015 16:41

Ani věřit se tomu nechce a nás už čeká poslední měsíc v tomto roce! Protože schůzky probíhají jednou za 14 dnů, stihneme v tomto měsíci jen dvě. A proto, si tyto dvě schůzky trochu rozebereme, aby návštěvníci našich stránek měli přehled o tom, jak vlastně naše schůzky probíhají.

 

SCHŮZKA MLADÝCH HASIČŮ

Vždy se sejdeme všichni dohromady - starší i mladší. Schůze je zahájena přesně v pět hodin nástupem, kde dodržujeme předem daná pravidla, aby to opravdu pěkně vypadalo a zároveň, abychom při nástupu na soutěžích nedělali ostudu :). Na nástupu nás většinou vedoucí seznámí letecky s plánem schůzky, abychom věděli na co se těšit nebo čeho se děsit. Po nástupu je rozcvička, tu má zpravidla na starosti Peťka, která si oslovuje starší kategorii, která jí při rozcvičce pomáhá. Po protažení těla nás čeká krátká hra na začátek. Po hře nastává část, kdy se dělíme na mladší a starší kategorii. Mladší si bere pod ochraná křídla Denča, Peťka, František a Tom. Starší jdou za poznáním hasičského světa s Martinem, Petrem a Kristýnou. Každá skupina procvičuje nebo se učí to, co právě daná skupina potřebuje. Před koncem schůzky se opět sejdeme ke společnému nástupu, kde si obě schůzky - mladých i starších - krátce zhodnotíme.

 

Dnes se podíváme blíže na schůzku mladých hasičů - kategorie starší, která proběhla 2.12.2015

Po rozdělení se na skupiny už hasiči ze starších tušili co je bude čekat. Již několikátý týden se pečlivě připravujeme na zkoušky odborností, a proto si postupně tyto odborky procházíme. Tuto schůzku jsme si ze začátku prakticky zkusili napsat kroniku - začátek, co má kronika obsahovat a pověděli jsme si různé poznatky. Protože odborku Kronikář máme již zmáklou, nahlédli jsme do nových odborek a těmi byly - preventista - junior a strojník - junior. Hodně při různém vysvětlování a diskuzích o hasičských pracech pomohli znalosti Petra a Martina. Mladí hasiči se aktivně zapojovali do vysvětlování k odborkám a ptali se na konkrétní věci, ve kterých si nebyli jistí. Koncem schůzky jsme si dali úkol na příště - přinést si různé materiály, které použijeme při sestavě plakátů s hasičskou tématikou - ochrana obyvatelstva.