Listopad

27.11.2011 11:52

Školení strojníků

Dne 26.11.2011 proběhlo odborné školení strojníků v Holešově. Tohoto školení se zůčastnili členové naší výjezdové jednotky ve složení: Oldřich Daďa ml., Martin Škrabala, Josef Šimek, Petr Lajda a Martin Foukal.

 

Zimní příprava sportovního družstva

Na soutěže se tým SDH Roštění připravuje pravidelně na trénincích, které se konají jedenkrát týdně, ale určitě mi dá každý za pravdu, že lepší by bylo trénovat dvakrát týdně. To ale záleží na času, kterého není nikdy dostatek. Ovšem mimo sezonu se kluci ze sportovního družstva snaží zvýšit svou fyzickou kondici také florbalem, který chodí hrát pravidelně každý pátek a neděli do budovy Obecního úřadu Roštění, kde se nachází tělocvična. Florbal je určitě dobrá volba co se týče natrénování běhu a zároveň slouží jako stmelení kolektivu. S našimi hasiči si pravidelně chodí zahrát také roštěnská omladina, ze které možná jednou vyrostou členové našeho sboru. Jelikož florbal všechny moc baví, rozhodli se hasiči dokonce k uspořádání předvánočního turnaje ve florbale a to ve dvou kategoriích - muži a děti.

Dále je každý čtvrtek rezervovaná místní posilovna ve sportovním areálu, kde probíhá také příprava na nadcházející sezonu. Ikdyž posilování určitě není koníček pro každého, kluci si uvědomují, že i přes to musí na sobě pracovat, pokud se chtějí zlepšovat. Pro kluky určitě není příští sezona lhostejná a tak se všichni budou snažit co nejlépe se na ni připravit - ať flobalem, posilovnou nebo individuálním trénikem. Proto jim budeme držet palce, aby sezona 2012 byla úspěšnější než sezona 2011. Takže kluci, zatněte zuby a do toho !

Na závěr jen : Těžko na cvičiští, lehko na bojišti