Květen

31.05.2015 10:01

Měsíc květen byl pro nás asi nejnáročnější. Odjeli jsme celkem tři závody - závody jednotlivců v Morkovicích, požární útok a štafety ve Zdislavicích a požární útok v Rymicích. Naše tréninky byly opravdu vydatné - trénovali jsme požární útok, pilovali štafety dvojic a 4 x 60 metrů a učili se 60 metrů jednotlivců. Vyzkoušeli jsme si na závodech závodění, kdy jedeme sami za sebe, ale i když táhneme za celý tým. Každý závod dal mladým hasičům i vedoucím nové zkušenosti a poznatky, musíme uznat, že trénink od tréninku vidíme větší nasazení a odhodlanost. Děkujeme za spolupráci ostatním sborům SDH, kteří nám maximálně pomáhají v našich začátcích, ať už zapůjčením nářadí či cennými radami. Dík patří také rodičům za výbornou spolupráci.

 

Svého prvního závodu v požárním útoku jsme se zúčastnili v Rymicích

Poslední květnový víkend jsme se s mladými hasiči vydali do nedalekých Rymic. Podařilo se nám složit družstvo mladších žáků, které čekal jejich naprosto první požární útok. Všichni jsme byli velice nedočkaví a netrpělivě jsme čekali, kdy půjdeme na start. Nakonec nervy udělaly své a na start jsme šli v počtu šesti závodníků + vedoucí na stroji. Menší chybička se vloudila, a tak výsledný čas činil 30,54s (PP 28,56s). Nicméně nám stačil k obsazení 14. místo z 19-ti týmů, za což jsme rádi. Už teď se těšíme na další závod, kde nabereme nové zkušenosti, abychom se mohli stále zdokonalovat.

 

Fotografie

Video

 

Závody ve Zdislavicích

Konečně přišel ten dlouho očekáváný závod, kdy i my jsme vyjeli vyzkoušet, jak zvládáme požární útok. A tak tedy v neděli 24.května 2015 jsme se vypravili do Zdislavic se starším družstvem. Počasí nám vůbec nepřálo, ale bojovného ducha v nás naštěstí nezahnalo. Jako první jsme měli disciplínu štafety 4x60 metrů, následovaly štafety dvojic - vše dvoukolově. Kolem poledne přišly na řadu požární útoky. Sledovali jsme ostatní týmy a snažili se pochytit něco i z jejich taktiky. Vedoucí Petr nám pomohl s chystáním základny a šli jsme na start. Po prvním předčasném startu, jsme museli odstartovat znova. Na základně nám vše klaplo, chybička se ale vloudila na jeden z proudů. Nakonec se nám podařilo oba terče sestřelit. Tyto závody jsou pro nás určitě velká zkušenost a víme, že trénink dělá mistry a tudíž nám nezbývá než trénovat, pilovat a zase trénovat. Děkujeme všem rodičům i příznivcům za podporu.

 

Fotografie

Soutěž ve Zdislavicích

 

Soutěž v Morkovicích

Páteční den s datem 8. května 2015, trávilo osm našich mladých hasičů na soutěži v Morkovicích. Nejednalo se o klasickou soutěž v družstvech, jak jsme zvyklí, ale o závody jednotlivců v běhu na 60 metrů s překážkami. 

Obsadili jsme kategorii smíšení - Natálka, mladší žáci - Kubík a Honzík, starší žáci - Peťa a mladší žákyně - Peťka, Kaina, Natálka a Verča. 

Jako první šla na start kategorie smíšených, ve které se Natálka celkově umístila na krásném 6. místě. Další byla kategorie mladších žáků, Kuba obsadil 11. místo a hned za ním se na místě 12. umístil Honzík. Z mladších žákyň bylo pořadí následující: 11. Místo Verča, 13. místo Peťka, 15. Místo Kaina a 19. místo Natálka. Peťa obsadil v kategorii starší žáci 16. místo. 

Celý den nás velmi bavil a užili jsme si ho naplno. Naše velké poděkování patří rodičům od Natálky a Peti Zapletalových, a mamince od Verči a Honzíka Škrabalových, kteří nás na závodě doprovázeli a pomáhali s přípravou na plnění disciplíny. Také děkujeme SDH Pačlavice za vypůjčení opasku a SDH Morkovice za půjčení rozdělovače.

 

Fotografie

Mladí hasiči - soutěž v Morkovicích