Červenec

31.07.2015 12:58

Vynikajícím výsledkům napomohla kvalitní práce proudařů

Již páty ročník hasičské soutěže v požárním útoku pod názvem "O pohár starosty obce Roštění" se konal poslední červencovou sobotu. Soutěž je zařazena do Podhostýnské hasičské ligy. Tato nejmenší liga na území republiky byla založena roku 2002 a sdružuje soutěže Kroměřížska do ligových závodů. V současné době je jednou ze čtyř celkových lig působících v celém Zlínském kraji.

Role sportovního komentárora se profesionálně ujal starosta obce Pravčice Jaroslav Šašek. V úvodu soutěže přivítal všechny příznivce a účastníky starosta obce Roštění Martin Škrabala. Před samotným startem jednotlivých družstev zmínil komentátor krátkou historii o obci, z níž soutěžící družstvo pochází, a uvedl nejlepší časy, úspěchy a výhry jednotlivých soutěžních týmů.

Soutěže se zúčastnila družstva z okresu Kroměříž, Zlín, Uherské Hradiště, Přerov, Vsetín a Nový Jičín, a to v kategoriích muži a ženy.

Několika družstvům se nevyhnuly některé nepříjemné momenty, například několikavteřinové prostřiky, počáteční nasazení savice, krácení na rozdělovači u pravého proudu, pád proudaře, nezapojená hadice C na rozdělovači nebo v danou chvíli silné poryvy větru, což mělo v samotném závěřu za následek neplatný pokus do výsledkové listiny. K vynikajícím výsledkům bezesporu přispěla kvalitní práce proudařů, velmi dobrá základna, dobrá práce s košem a celkově vynikající spolupráce celého závodního týmů.


 

Hurá, prázdniny jsou tady!

Dlouho očekávané letní prázdniny jsme zahájili v Roštění dětským dnem, který jsme nazvali ''Hurá prázdniny''. Akce pro děti se odehrávala na sportovním areále v sobotu 4. července od 15 hodin.

Byl připraven program s různými úkoly, které děti musely plnit, aby získali odměny. Mohli se svést na koních nebo si nechat něco nakreslit na obličej od naší šikovné Kristýnky. Zavítali k nám i pánové, aby nám předvedli modely aut či letadélek na dálkové ovládání, což zaujalo hlavně tatínky. Počasí nám přálo a sluníčko pálilo, tak kluci zajistili a napustili bazén, který byl dětmi maximálně využitý. Občerstvení bylo pro všechny zajištěno a děti dostali navíc na posílení špekáčky z udírny.

Den byl pro všechny hodně náročný kvůli vysokým teplotám, ale přesto někteří dorazili. Děkujeme všem zúčastněným dětem a rodičům. Doufáme, že se akce všem líbila. Také moc děkujeme těm, co pomáhali s chystáním, přípravou areálu a aktivit pro děti.

Jsme moc rádi, že se do přípravy zapojili i naši mladí hasiči.

Přejeme krásné a pohodové prázdniny plné zážitků!