Červen

25.06.2015 13:39

V Karlovicích uvítali pět týmů z Roštění

Zní to až neuvěřitelně, ale v sobotu 13. června, se pět týmů z SDH Roštění zúčastnilo netradiční soutěže v Karlovicích. Soutěžili jsme v kategoriích starší páni, muži a mladí hasiči kategorie starší, v kategorii mladší jsme měli tým „A“ i „B“. Všichni jsme se plně podporovali, což nám jistě pomohlo k lepším výkonům. Nejen mladí hasiči, ale i starší páni a muži pilně trénovali, a tak nás potěšilo výsledné hodnocení. Družstvo mužů se umístilo na výsledném 3. místě, starší páni obsadili 2. příčku a mladí hasiči, družstvo mladších si odvezlo pohár za 3. místo. Za mladé hasiče patří poděkování vedoucím, kteří je na tuto disciplínu stále aktivně připravují a pilují chybičky - Tom, Petr, Martin a František. Pevně věříme, že to jistě nebyly poslední závody, kde se objevila naše družstva pohromadě.
Fotografie ; Video - muži , starší páni.

 

 

Bronzoví v okresním kole

V neděli 7. června se na atletickém stadionu v Hulíně konalo okresní kolo v požárním sportu. Reprezentovat své hasičské okrsky přijelo 12 družstev mužů a 6 družstev žen. Soutěž byla zahájena slavnostním nástupem a krátce po 9.00 hodině mohla začít první disciplína ve štafetě 4x100m. V této disciplíně jsme měli složená dvě družstva. Počítá se vždy ten lepší čas, který byl zaběhnut v prvním pokusu s konečným časem 72,25s.

Soutěž následovala během na 100m s překážkami. Dovednostní disciplínu jedinců běželo 5 závodníků v našich dresech. Do celkového hodnocení se počítaly tři nejlepší časy, kterých dosáhl: Lajda Petr - 20,34s ; Hráček Tomáš - 20,42s a Foukal Jaroslav - 22,56s.

Horké odpoledne na hulínském hřišti zakončila královská disciplína požární útok. Po hezky rozběhnutém útoku, byla větší prodleva na jednom z terčů v nastříkání 10 litrů vody do zásobníku. Čas zastaven na 35,72 sekundách.

Po výsledném sečtení všech disciplín jsme si na vyhlášení vítězů soutěže přebrali 3. místo. Celkovým vítězem se stali muži z Nětčic a druhou příčku obsadilo družstvo z Vítonic.

V ženské kategorii vyhrály Počenice, druhé skončily Bílany a bronz si odvezly holky z Nětčic.

V sobotu 20.6. proběhne krajské kolo v požárním sportu na Stadionu mládeže ve Zlíně, kterého se zúčastníme s našim družstvem.

 

Videa z plnění disciplín