Červen

17.06.2012 16:56

Návštěva dětí z mateřské školky na hasičské zbrojnici

Jak už se stalo v posledních letech tradicí, tak i letos, před koncem školního roku, zavítaly děti z mateřské školky v Roštění k nám, na hasičskou zbrojnici. Návštěva byla domluvena na pátek 8.6.2012 v 9.30h a již těsně před půl desátou bylo slyšet štěbetání dětí, což byl signál, že návštěva se blíží.

Po přivítaní se dětem věnoval nejpovolanější z nás, velitel sboru Mira Pospíšilík, který si s dětmi v zasedací místnosti sboru povídal o hasičích, jejich činnostech a povinnostech, ukázal jim některé součásti výzbroje a výstroje. Děti povídání zajímalo, byli zvídavé a bezvadně se zapojovali do diskuze. Vyzkoušeli si zásahové helmy, ochranné masky, některé z nich i zásahové kabáty. Potom se děti přesunuly před hasičskou zbrojnici, kde jim bylo představeno zásahové vozidlo jednotky. Nejvíc se ale děti těšili na stříkání z hasičské stříkačky, což jim bylo umožněno za asistence dalšího z nás, Ladika Měrky. Děti si pro nás připravili dáreček, vyrobili nám krásná sluníčka na špejlu, od nás zase všichni dostali lízátka s tetovačkou. Na konec jsme návštěvu povozili zásahovým vozidlem po obci a poté zavezli k mateřské školce.

 

Více fotek z návštěvy dětí z mateřské školky naleznete v galerii.

 

Nové dresy, elasťáky a minidresy pro fanoušky

Tak jsme se dočkali! Nové dresy, elasťáky a minidresy s přísavkou dorazily již v pátek a vše jsme otestovali během víkendu na třech soutěžích.

 

Pro fanoušky a příznivce máme k prodeji minidresy SDH ROŠTĚNÍ, které kopírují podobu závodních dresů mužů. Cena jednoho minidresu je 70 kč. V případě zájmu nás můžete kontaktovat na e-mailové adresesdhrosteni@seznam.cz nebo osobně na závodech.

 

Minidres s přísavkou

 

Kluci na PHL v Karolíně 2.6.2012

 

Rymice PHL 3.6.2012