Březen

30.03.2013 10:58

Výstavba základny pokračuje

Od prvních prací, které proběhly na začátku března uplynula již nějaká doba a my jsme pokročili na naší nové základně o další stupínky. 

9. března nás čekalo odspádování podloží a vykopání výkopu pro drenážní hadici, která byla následně zkušebně usazane. Druhý den jsme dokončovali rozdělanou práci z předešlého dne. Tedy kompletní odspádování, usazení drenážky a částečné její zasypání jemným šterkem. Jelikož nám potřebný šterk ke kompletnímu zasypání pochyběl, museli jsme v pondělí 11. března dovést chybějící šterk, kterým jsme následně zasypali kompletní drenážní vedení a dokončili tak další část budování nové základny.

Ve středu 20. března jsme se sešli s úkolem usazení obrubníků po obvodě základny. Za pomocí pana F. Kobzy, který je ve svém oboru mistr, nám tato práce netrvala dlouho a po pár hodinách jsme si mohli radostně říci, že jsme opět udělali další velký krok. V průběhu, kdy polovina účástníků usazovala, další polovina měla za práci vykopat výkop a usadit do ní hadici, pro vedení kabeláže od časomíry.

V nadcházejích dnech nás čeká dovezení šterku, zavybrování, usazení finálního povrchu, srovnání náběhové dráhy a odbagrování svahu za samotnou základnou pro budoucí chystájící se závodní družstva a lepší přístupnost mezi závodníky či díváky.

Všem lidem, kteří se na této výstavbě podíleli a budou ještě podílet patří velké poděkování.

Fotoarchiv z průběhu výstavby základny:

1. díl: Výstavba základny pro požární útok 6. - 8. března - k náhledu zde.

2. díl: Výstavba základny pro požární útok 9. - 20. března - k náhledu zde.

 

2. místo na florbalovém turnaji v TYMY Všetuly

V sobotu 16. března se vybrané děti, které se scházejí každý týden v rámci projektu „Děti od počítače na florbal“, zúčastnily florbalového turnaje ve SVČ TYMY v Holešově. Družstva byla rozdělena do 2 skupin po 5, kdy hrál každý s každým a vítězové z každé skupiny se měli utkat o 1. a 2. místo. Naše družstvo si vedlo velice dobře, až na několik zaváhání ve 2 zápasech. V naší skupině dokázaly 3x vyhrát a po několika chybách se v zápase s Přerovem 3 musely smířit s prohrou 3:1. V tabulce tak získaly 9 bodů a měly postoupit do finálového zápasu. Z druhé skupiny postoupilo bez jediné prohry družstvo FbC Holešov. Naši kluci byli odhodlaní utkat se s nimi už jen z toho důvodu, že většina našich hráčů se s nimi utkala v prosinci na turnaji v Roštění, kde je Holešovští kluci porazili a tím jim sebrali vítězství v turnaji. Tuto porážku jim chtěli vrátit. To se ale nestalo. O přestávce před finálovými zápasy se pořadatele rozhodli udělit 1. místo v turnaji klukům z FbC Holešov. Odůvodněno nám to bylo tím, že hrají profesionálně florbal a jejich hra je příliš tvrdá v amatérském turnaji. Po tomto vyřazení družstva FbC Holešov vznikla nová finálová tabulka, kdy se mezi sebou utkala 3 družstva s největším počtem bodů ze základních skupin.

V prvním zápase s Přerovem 3 jsme měli od začátku navrch, o čemž svědčí i konečný stav utkání 4:1. Po asi minutové přestávce šli naši kluci znovu na plac. Hned v krátké době jsme dostali 1. gól, který nedokázali oplatit. S ubíhajícím časem se stupňovalo napětí. Na našich hráčích byla vidět vyčerpanost, ale nedali se. Ještě těsně před koncem první poloviny zápasu se nám podařilo vyrovnat. Začátek druhé poloviny zápasu byl velice vyrovnaný a z hlasitých rad hráčům od jejich vedoucích na obou stranách, bylo znát, že nikdo nechce prohrát. Rychlé střídání vyčerpaných hráčů a časté změny taktiky hry přinesly první gól v 2 polovině zápasu a tím i naše vedení. Naši kluci pokračovali v časté změně hry a střídání hráčů, kdy se jim podařilo vstřelit další góly a tím porazit družstvo Přerov 3 s velkým rozdílem 8:1.

Na závěrečný nástup si kluci přišli pro diplom a medaile za druhé místo.

Sestava hráčů: Pavel Lajda, Radim Matula, Martin Kužela, Petr Matula, Štěpán Šimek.

Vedoucí: Petr Lajda, Tomáš Hráček, Jan Procházka.

 

Tabulky zápasů - výsledky:

Fotografie z turnaje naleznete v naší galerii nebo přímo na odkaze zde.

 

13. ročník degustace ovocných pálenek

Dne 9. března od 19:00 proběhl 13. ročník degustace ovocných pálenek v prostorách hasičské zbrojnice. Již od 18:00 hodin přinášeli hasiči první vzorky, kterým přidělil zástupce organizačního týmu Martin Škrabala pracovní čísla. Takto číselně označeným vzorkům komise přidělovala body, ve kterých se promítla jak chuť, tak i vůně a celkový dojem jednotlivých pálenek. Pálenky mohly od jednoho degustátora dostat 1 až 5 bodů. Přičemž 5 bodů dostávaly jen ty nejlepší. Převážnou většinu 21 pálenek tvořila pálenka trnková. Po zhodnocení všech vzorků patnáctičlenou degustační komisí, přišlo na řadu vyhlášení nejlepšího degustátora a pořadí umístění pálenek.

Nejlepším degustátorem byl vyhlášen Jiří Zlámal.

Na prvním místě se umístila hasičská 220, a z důvodu stejného počtu bodů mezi vzorky Oldřicha Daďě mladšího a Josefa Odložilíka muselo být rozhodnuto rozstřelem, který nakonec určil druhé místo pro vzorek Oldřicha Daďě.

Po vyhlášení výsledků a předání certifikátů, probíhaly debaty nad mimosoutěžními ochutnávkami do nočních hodin.

13. ročník degustace ovocných pálenek obrazem.

 

Výstavba základny pro požární útok v plném proudu!

6.3. jsme zahájili výstavbu nové základny pro požární útok.

Ve středu jsme odvozili suť od p. Nášela, která přišla na spodní podklad základny. Čtvrtek byl dnem zemních prací, kde přijel p. Pospíšilík se svou technikou a  vykopal nám základnu ve vyměřených rozměrech. Další den tj. 8.3. nám dovezl pochyběnou suť a my za pomocí vybračního válce jsme povrch udusali a připravili tak budovanou základnu na její další práce. Zítra nás čeká vykopání a usazení drenážní hadice pro odvedení vody při útocích.

O dalším postubu budování naší nové základny Vás budeme zde pravidelně informovat. Postupně přidáváne fotografie naleznete v naší Galerii.