Blíží se závěr sportovní sezóny

27.09.2013 00:00

Pomalu, ale jistě se nám blíží konec sportovní sezóny pro rok 2013. Na seznamu závodů se již nachází několik málo závodů, které bychom rádi ve zdárném duchu odjeli a zakončili tak další rok sportovního snažení. 

 

 

Zbylé závody, které nás ještě čekají:

sobota 28. září - Partutovice

neděle 29. září - Henčlov

sobota 5. října - Podhradní Lhota

prosinec - Vrbětice (možná)

 

Výtažek z roku

Rok nebyl nikterat výsledkově dobrý. Ačkoliv nás v loňském roce opustili zkušení kluci, museli jsme obmladit družstvo a začít "dá se říct" od znovu. Na začátku sezóny nám s klukama trvalo, než jsme se sehráli a vychytali spousty drobností, na kterých v požárním sportu nesmírně záleží. Až na některé malé soutěže jsme se převážně pohybovali za polovinou výsledkových listin.

Ve druhé polovině soutěžního roku jsme po výrazném zlepšení na sání začali doufat v obrat, který jak již bývá zvykem se opět nevyvedl. A to na jednom z proudu, kde jsme měli problém s rychlostí běžce. Bohužel nebylo z čeho čerpat a tak nám nezbývalo nic jiného, než využít ve většině případu známých kamarádů, kteří nám pomáhali.

V několika posledních závodech jsme zlepšení poznali o dvojnásobek. Hezký rozběhnuté útoky s vodou okolo 8s z mašiny a výstříky velmi překvapující na 16-17s znamenali pro nás velký pokrok! Ovšem štěstí je někdy potřeba a to se k nám velmi často obracelo zády.

I přes takto nevýrazné výsledky v tomto roce nezoufáme, ba naopak, jestli zdraví a družstvo vydrží ve stejném složení i do dalšího roku, jsme ujištěni, že to bude jen a jen lepší a lepší!

 

V seriálu závodů Podhostýnské hasičské ligy jsme skončili na 18. místě z 27 soutěžních družstev s 27 body.

Kromě Podhostýnské hasičské ligy, které se zúčastňujeme pravidelně, jsme se ukázali na Velké ceně OSH Přerov, Moravské hasičské jednotě okresu Přerov a několika denních a nočních pohárových soutěží.

K dnešnímu dni máme odjeto 34 závodů.

 

Všem lidem, kteří nám jakkoliv pomáhali, aby vše fungovalo jak má, vyšli vstříc a fandili, nesmírně děkujeme a vážíme si toho!